Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bartošák po vítězství, nule a fotce s Lundqvistem: Jsem rád, že jsem si proti němu mohl zachytat

Zápas proti svému brankářskému idolu z dětství Henriku Lundqvistovi vyšel Patriku Bartošákovi dokonale. Při vítězství národního týmu ve druhém utkání Českých hokejových her v Brně nad Švédskem 3:0 si díky 22 zákrokům připsal druhé čisté konto v reprezentaci za sebou. Po skončení duelu navíc "ulovil" i vytouženou fotografii s hvězdou New Yorku Rangers. Přímý přenos utkání Česko - Rusko sledujte od 17:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Brankář Patrik Bartošák se raduje z vítězství nad Švédskem
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Bartošák vychytal nulu i před týdnem v zápase Euro Hockey Challenge v Nitře proti Slovensku (2:0) a zůstal neprůstřelný i proti mistrům světa z posledních dvou let, kteří měli v sestavě 15 posil z NHL včetně Lundqvista.

"Nula mě těší hodně, ale hlavně jsem šťastný, že jsme vyhráli. Proti Švédům se to nestává každý den a zvlášť po takovém týmovém výkonu," řekl Bartošák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

I ve čtvrtečním měření sil s Finskem (2:3), kde kryl záda Jakubu Kovářovi, ale podle něj hráli Češi dobře. "Bohužel nám to tam nespadlo, jejich gólman chytal výborně," prohlásil.

Reprezentace si díky úspěchu proti Švédům mimo jiné udržela šanci potřetí za sebou triumfovat na domácím turnaji Euro Hockey Tour, jejž ovládla předloni v Českých Budějovicích a loni v Pardubicích.

"To je určitě nejdůležitější, ať to zvládneme co nejlépe. Osobní výsledky jsou na druhé koleji. Nicméně pokud turnaj vyhrajeme celý, tak se nám na mistrovství světa pojede samozřejmě líp," konstatoval Bartošák.

Je nám líto, video expirovalo.
Bartošák: Musím smeknout před klukama

Čerstvá posila Třince se s Jakubem Kovářem uchází o post jedničky pro šampionát. "Každý zápas je důležitý - Němci, Slováci i Švédové. Všechno se počítá. Nedával bych tomu nějakou přílišnou váhu, ale jsem za to rád," pochvaloval si, jak mu utkání s "tre kronor" vyšlo.

Nejvíce práce měl podle svého pocitu v první třetině. "V posledních pár minutách v ní dostali dvě přesilovky, to bylo asi nejtěžší," hodnotil Bartošák.

Stejně jako na Slovensku se však potýkal s horkem v hale. "Bylo strašné vedro. Přišlo mi, že bylo dusno. Anebo, že mám špatnou fyzičku."

Souboj s dětským idolem

Užil si ale, že proti němu stojí Lundqvist. "Neberu ho jako extra soupeře, že bych se na něj připravoval víc než na ostatní. Spíš jsem rád, že jsem si proti takovému gólmanovi mohl zachytat a že jsem ho mohl i porazit," upozornil.

Podle plánu při podávání rukou požádal hvězdu Rangers o společnou fotku. "Zeptal jsem se ho, jestli se s ním můžu vyfotit, a on souhlasil," svěřil se Bartošák s cenným úlovkem.

Uchvátila jej také atmosféra v brněnské aréně. "Byla výborná. Já to znám z extraligy. Když sem člověk přijede, je to asi nejlepší publikum u nás," dodal český brankář.

Předpokládaná sestava ČR v utkání s Ruskem:

Jakub Kovář - Zámorský, Jeřábek, Rutta, Kolář, Kundrátek, Krejčík, D. Sklenička, D. Musil - T. Zohorna, Simon, Frolík - Jaškin, Chytil, Palát - H. Zohorna, Jan Kovář, Zaťovič - Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík - (Fořt).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články