Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Bartošák odmítl extraligové nabídky. Místo toho zamíří do švédského MODO

Brankář Patrik Bartošák posílí tým MODO Hockey. Šestadvacetiletý gólman, který v listopadu z osobních důvodů přerušil kariéru, má slavnému klubu pomoct postoupit mezi elitu. MODO od roku 2016 působí v druhé nejvyšší soutěži, ve které je aktuálně na druhém místě.

Patrik Bartošák
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Účastník loňského mistrovství světa, který byl členem reprezentace i na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018, přerušil kariéru kvůli problémům s alkoholem. Předčasně ukončil smlouvu v Třinci a šel se léčit. Na přelomu roku už ale začal trénovat a několikrát potvrdil, že ještě v této sezoně chce někde chytat. Ideálně v zahraničí.

"Máme dva dobré brankáře, kteří se v průběhu sezony střídali, ale když se objevila tato šance, bylo těžké ji odmítnout. Bartošák je velmi dobrý gólman, který zvedne náš tým ještě o úroveň výše," řekl sportovní manažer MODO Fredrik Glader.

Bartošák přiletěl do Örnsköldsviku, kde klub sídlí, již ve středu a z tribuny sledoval výhru nad vedoucím Björklövenem 4:2, po které druhé MODO stáhlo ztrátu na první místo na čtyři body.

"Prošel jsem si těžkým obdobím, ale po pomoci odborníků jsem z toho vyšel silnější. Teď už se těším, až začnu hrát za MODO a s rodinou se přestěhujeme do Örnsköldsviku a začneme novou kapitolu života," řekl Bartošák, jenž bude v případě, že tým postoupí do nejvyšší soutěže, chytat za MODO i v další sezoně.

MODO sice momentálně působí ve druhé nejvyšší soutěži, patří ale mezi slavné švédské kluby. V letech 1979 a 2007 získalo mistrovský titul, mezi jeho odchovance patří například Peter Forsberg, Markus Näslund nebo bratři Daniel a Henrik Sedinové. Z českých hráčů v něm v minulosti působili například Miloslav Hořava, Martin Hosták, Jiří Vykoukal, František Kaberle, Roman Málek nebo naposledy Radek Smoleňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články