Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bartošák o příchodu k rivalovi: Jsem profesionál, Vítkovice nevypadly s Třincem kvůli mému přestupu

Fanouškům možná bude trvat delší dobu, než tento přestup skousnou. Patrik Bartošák opustil Vítkovice a zamířil k regionálnímu rivalovi. Vítkovice přitom s Třincem vypadly v nedávném play-off. Zkušený gólman ale odmítá, že by za vyřazením jeho bývalého klubu stál chystaný přestup. Klíčovou roli v jeho rozhodování hrála rodina.

Patrik Bartošák
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Rozhodl jsem se, že v Evropě budu jedině v Třinci. NHL samozřejmě nějak ve hře ještě je. Zvažoval jsem to a čekal jsem, ale nepřišlo nic, co by mě vyloženě nadchnulo. Nad KHL jsem vůbec neuvažoval. Hlavně kvůli tomu, že do týdne nebo dvou se nám má narodit mimino," řekl.

Byl rád, že po přestupu zaznamenal od fanoušků hlavně pozitivní reakce. "Musím říct, že jsem rád, jak se k tomu lidi postavili. Ač jsem to nečekal, dostal jsem drtivou většinu pozitivních reakcí," prohlásil.

"Samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo, najdou se někteří lidi, kteří budou nadávat. Ale tak to bude vždycky. Jinak jsem vděčný za to, jak se k tomu většina vítkovických fanoušků postavila. Dostal jsem od nich nějaké zprávy a vzkazy, jsem za to rád. A taky kolik zpráv jsem dostal od fanoušků z Třince," podotkl.

Jaké zajímavé přestupy se udály v extralize? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Vítkovice v play-off hrály s Třincem ve čtvrtfinále v době, když už měl Bartošák o přesunu jasno. Nepříjemné mu to ale nebylo. "Dopředu jsem říkal, že pokud budu ve Vítkovicích, budu kopat za ně. Furt jsem to bral jako profesionál. Věděl jsem, že mám smlouvu do konce dubna ve Vítkovicích. Věděl jsem, co pro mě Vítkovice udělaly, co pro mě znamenají od začátku, když jsem tam ve čtrnácti letech přišel," řekl odchovanec Kopřivnice.

"Neměl jsem důvod řešit Třinec dřív, než to bylo aktuální. Chápu, že se vyskytly názory, že Vítkovice prohrály s Třincem proto, že Bartošák už měl Třinec v hlavě. Ale myslím si, že jsme všichni natolik profesionální, že víme, že dokud někde máme smlouvu a dokud kopeme za ten tým, nemáme potřebu řešit, co potom," dodal Bartošák.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Třince oslavovali titul

Nepřemýšlí nad tím, že jde do týmu mistra, kterého čeká obhajoba. "Tohle je jejich titul, já s ním nemám nic společného. Takže se budu snažit jako vždycky soustředit na svoji práci. Kdybych měl obhajovat svůj, bylo by to asi něco jiného. Tohle je jejich zásluha. Já se budu soustředit na to, abych předvedl to, co mám," prohlásil.

S národním týmem se chystá na mistrovství světa a po každém tréninku kvůli blížícímu se porodu jako první kontroluje telefon. "Termín máme desátého, může se narodit dřív i později. Abych řekl pravdu, nervózní vůbec nejsem. Možná je to trochu divné, většina chlapů by asi měla být. Možná je to tím, že si to nepřipouštím a dojde mi, že je to realita, až se malý narodí," usmíval se Bartošák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články