Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bartošák: Dokazujeme si, že můžeme hrát i s těmi nejlepšími

Přestože vítězný gól vstřelil Ondřej Roman, základem úspěchu Vítkovic proti Liberci byl gólman Patrik Bartošák. Pětadvacetiletý gólman pustil pouze jednu ze 42 střel Liberce a jedinou z osmi penalt. Především díky němu domácí dosáhli na výhru 2:1 po samostatných nájezdech.

Brankář Vítkovic Patrik Batrošák
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice si připsaly devátou domácí výhru v řadě a po Třinci či Kometě v ní získaly skalp dalšího předního týmu. "Je to důkaz, že můžeme hrát i s těmi nejlepšími. Můžeme s nimi hrát, můžeme je porazit, můžeme je porážet. Tedy pokud budeme hrát tu hru, kterou předvádíme v posledních zápasech," řekl Bartošák.

Vítkovická opora předvedla další ze svých vynikajících výkonů. Jediným, kdo na Bartošáka dokázal vyzrát, byl pouze Marek Kvapil. Jednou ze hry, jednou v nájezdech. Další dva nájezdy už mu ale chytil.

"Všichni víme, jaké má šikovné ruce a jak si umí rozhýbat gólmana. Tohle ukázal u toho prvního nájezdu. Ale pak už jsem to bral jako výzvu, abych tu sérii vyrovnal. A když jel potřetí, tak jsem chtěl tu sérii vyhrát, což se mi i podařilo," radoval se Bartošák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Bartošáka potěšilo, že po středeční předehrávce s Olomoucí (7:6 po samostatných nájezdech) fungovala vítkovická obrana mnohem precizněji.

"Byla o dost preciznější. Jak jsem pak četl, byl to fakt den otevřených dveří. Bylo to o poznání lepší," řekl Bartošák.

Přiznal však, že hosté měli ve druhé polovině zápasu velký tlak. "Je to tak, tlačili nás hodně. Ale střeleckých pokusů zase tolik neměl. Tlačili se hodně kolem brány a snažili se vytvářet si šance. Spíše se snažili vytvářet si tutovky, a možná i proto tam asi nebylo tolik střel z jejich strany. Když už ty šance ale byly, byly hodně nebezpečné," mínil Bartošák.

Bartošák se krom soupeře musel vypořádat i s opožděným startem utkání, které kvůli poruše rolby odstartovalo až s půlhodinovým zpožděním.

"Jsme už zvyklí letos. Ve Zlíně nám vypnuli světla, v Hradci nám vypnuli světla, a když už je toho málo, tak se nám pokazí rolba. Naštěstí jich tady vzadu máme pět, takže to dobře dopadlo. Naštěstí to trvalo jenom padesát minut, ta pauza," řekl Bartošák.

Během čekání na zápas prý nevydržel v klidu. "Já jsem chodil po šatně sem a tam. Sednul jsem si i v posilovně na chvilku. Moc často tam během sezony nezavítám, takže jsem se aspoň teď podíval, jak to tam vypadá," usmál se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články