Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barinku už Sparta nechtěla, teď proti ní nastoupí za Kometu

Ve Spartě už pro něho nebylo místo, půl roku nehrál zápas – až v neděli nastoupil za Kometu Brno proti Jihlavě. Michal Barinka přiznal, že… "Hrát po tak dlouhé přestávce bylo pro mě hodně těžké. K ideálu mi chybí herní praxe," řekl hokejista, který v době nejistoty využíval každou možnost k trénování - s juniory, v akademiích.

Michal Barinka
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Ve Spartě to bylo v závěru zajímavé, protože jsem se až v červenci dozvěděl, že tam hrát nebudu. Tou dobou už byly kvalitní týmy plné. Nechtěl jsem se unáhlit a udělat nějakou chybu. Proto jsem rád, že to dopadlo takto a ozval se mi takový tým, jakým je Kometa. Jsem rád, že je to za mnou a hraju. Už se k tomu nechci vracet," uvedla nová posila Komety po vyhraném utkání.  

V utkání s Jihlavou si Barinka pochvaloval spolupráci s Ondřejem Němcem v obraně. "Před zápasem jsme si s Ondrou a trenéry řekli systém, jakým se v Brně hraje. Už jsme jen doladili maličkosti. Kde, kdo, kdy a jak má stát. Ondru to táhne dopředu, jsem s tím naprosto spokojený. Ondra hraje od červené dopředu a já od červené dozadu," dodal Barinka, který přiznal, že bude záležet na trenérech, jak dlouho zůstanou spolu. "Doufám, že to bude už jenom lepší a dostanu se ještě lépe do hry," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Jihlava

Kometa poprvé doma vyhrála za tři body. "Hlavně, že jsme vyhráli. I když jsme si cestu k bodům zkomplikovali," poznamenal zkušený zadák. "Zbytečně jsme polevili. Ztráceli jsme puky u modrých čar, zasekávali se v našem pásmu. To se nemůže stávat. Musíme si lépe najet, dát si lepší nahrávky a hrát chytrý hokej. Když už se vede rozdílem tří gólů, tak je potřeba výsledek pohlídat," řekl Barinka, který v úterý nastoupí za Kometu proti Spartě.  

"Na zápas se Spartou se těším. Ještě minulý týden jsem byl s klukama v kabině Sparty. Bude to pro mě trochu zpestření. Doufám, že to dobře dopadne a vyhrajeme," dodal Barinka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články