Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baráž o extraligu budou nově hrát dva prvoligové týmy

Praha - Baráž o hokejovou extraligu budou již od příští sezony 2010/11 hrát dva nejlepší prvoligové týmy. Spolu s nimi čeká boj o dvě příčky zaručující účast mezi elitou na dva nejhorší celky české nejvyšší soutěže. O změně rozhodl na dnešním zasedání výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje. Nový systém, v němž se ve 12 kolech utkají týmy čtyřkolově každý s každým, dává účastníkům první ligy větší naději vybojovat si postup do extraligy. V první lize bude i nadále hrát 16 týmů, změnou je však konec soutěže již po odehrání semifinále play-off, kdy bude rozhodnuto o dvou účastnících extraligové baráže.

Vedení Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která extraligu řídí, se o rozhodnutí ČSLH dozvědělo zhruba před měsícem a vzali je na vědomí. "Mluvili jsme o tom na valné hromadě a tato informace se nesetkala s velkou reakcí. Téměř všichni ji vzali na vědomí," řekl ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Se změnou baráže se ale nebude měnit herní systém nejvyšší soutěže. Po základní části bude následovat předkolo play-off a zápasy ve skupině o 11. až 14. místo. "Jen poté by měly hrát baráž dva týmy místo jednoho," uvedl Šulc.

Změny proběhnou i u juniorů

Podobný model bude uplatněn také při boji o první ligu, pouze s tím rozdílem, že do baráže půjdou dva prvoligové týmy a celkem tři mužstva z druhých lig. Soutěž o dvě místa v první lize odehrají týmy systémem každý s každým doma-venku, na každého účastníka tak bude čekat osm utkání.

Ke změně dojde v příští sezoně i v extralize juniorů, kterou bude hrát opět 22 celků, ale na jejím konci čtyři mužstva sestoupí přímo a tým na osmnáctém místě bude hrát baráž o udržení v soutěži s vítězem druhé nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články