Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Baráž načaly lépe týmy Liberce a Chomutova

Praha - Celky hájící účast v hokejové extralize vstoupily úspěšně do baráže a těsně zdolaly prvoligové soky. Liberec zdolal díky trefě Michala Bulíře z 54. minuty Olomouc 2:1. Po stejném výsledku se radoval z plného bodového zisku Chomutov proti Mladé Boleslavi, vítězný gól zaznamenal ve 33. minutě Štěpán Hřebejk.

Liberec - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec - Olomouc 2:1

Úvod utkání v Liberci jasně ukázal, že herní kvalita bude na straně extraligového celku, který zasypal Kašíka v olomoucké brance střelami hned od první minuty. Největší šance Bílých Tygrů měli v úvodním dějství Kica a Pospíšil, ale na gólmana nevyzráli. Na druhé straně nepřekonal Schwarze Vodný. Po 44 vteřinách druhého dějství využil Řípa přesilovku pěti proti třem a hosté vedli. Další šance Olomouce měli Selingr a Hampl. Domácím se podařilo vymanit z tlaku a ve 33. minutě vyrovnal střelou nad Kašíkovo rameno Duda.

Strhnout vedení na stranu Olomouckých mohl v závěrečném dějství Diviš, přestřelil však úplně odkrytou branku. Udeřilo tak na druhé straně, když přesilovou hru dokázal zužitkovat domácí Bulíř. Domácí i s přispěním pozorného Schwarze hubený náskok ubránili. "V první třetině jsme byli hodně nervózní, tíha okamžiku byla velká a hráčům to svazovalo ruce. Na začátku druhé třetiny jsme inkasovali, poté jsme však přečkali tlak a postupně se lepšili," prohlásil asistent trenéra Liberce Milan Černý.

"Po vyrovnání jsme věřili, že přidáme i druhou branku, což se nám nakonec podařilo. Olomouc však podala výborný výkon a pro nás jsou to cenné body." Podle asistenta trenéra Olomouce Jana Tomajka si tým v úvodu zvykal na extraligové tempo. "Je přeci jen o kousek výš než první liga. Do druhé třetiny jsme vstoupili dobře, podařilo se nám vstřelit branku a vytvářeli jsme si další šance. Bohužel jsme nepřidali druhý gól a domácí nás poté zatlačili a zápas otočili," uvedl Tomajko. Výkon je podle něj příslibem a velkým povzbuzením do dalších zápasů.


Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Duda (Šimek, Filippi), 54. Bulíř (Moravec) - 21. Řípa (Bartoň, Ondrušek). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Bádal, Ondráček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 4 012.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Moravec, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich, Jánošík - Duda, Nedvěd, Dušek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Bulíř - Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Olomouc: Kašík - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský - Diviš, Řípa, Kucsera - Rác, Kolouch, Vodný - Selingr, Herman, Kucharczyk - Hampl, Ministr, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Tomajko.

Chomutov - Mladá Boleslav 2:1

V Chomutově domácí využili hned první přesilovou hru. Po velkém závaru, kdy nejdřív střílel Bartejs, měl gól na hokejce už Kraft, ale nakonec takřka do prázdné brány zavěsil Šagát. Ve druhé třetině hosté také využili početní výhodu, když osamocený David Výborný zakončil do prázdné brány.

Chomutovu vrátil vedení ve 33. minutě Hřebejk, který se dostal po střele Šagáta k odraženému kotouči a přesně zakončil. Zvýšit mohl Šagát, který nastřelil tyč, a Chomutov nevyužil dlouhou přesilovku za faul zezadu na obránce Lukáše Pulpána. Ten opustil ledovou plochu na nosítkách, faulující Pitule dostal trest na pět minut a do konce utkání. Piráti těsný náskok uhájili a ještě nevyužili velké příležitosti Kubinčák či Divíšek.

"Věděli jsme, že to bude těžký zápas, a tak jsme k tomu i přistoupili. Zápas měl tempo a jsme rádi, že jsme vyhráli a vstoupili vítězně do baráže. Doufám, že v tom budeme pokračovat a navážeme na dnešní výkon," řekl asistent trenéra Chomutova Zdeněk Skořepa. "Udělali jsme nějaké chyby v oslabení a dostali jsme z toho góly. Ale celkově jsme utkání odehráli velmi dobře," konstatoval asistent trenéra Mladé Boleslavi Jiří Slabý.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Šagát (Kraft, Bartejs), 33. Hřebejk (Šagát) - 29. D. Výborný (Hrdel, Němeček). Rozhodčí: Minář, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9, navíc Pitule (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4 551.

Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, J. Stehlík, J. Mrázek, Rýgl, Trefný - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Hřebejk, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - T. Káňa, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

Mladá Boleslav: Will - Žabka, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Kolafa, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Jiránek, D. Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Hrdel - Rys, Pitule, Kafka. Trenéři: F. Výborný a Slabý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články