Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Baďouček skončil na lavičce Karlových Varů

Karlovy Vary - Trenér hokejistů Karlových Varů Václav Baďouček byl dnes odvolán a místo něj převzal poslední tým extraligové tabulky Vladimír Kýhos. Na pozici asistentů nedávného kouče Litvínova, který na severu Čech skončil před měsícem, zůstávají Martin Pešout a Václav Kněžický.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Pětapadesátiletý Kýhos převezme tým od Nového roku a stejně tak od 1. ledna se ujme funkce sportovního manažera a hlavního skauta Energie bývalý činovník Sparty a Českých Budějovic Jaromír Látal. "Cílem obou opatření je zlepšení sportovních výsledků A-mužstva a posunutí z posledního místa v extraligové tabulce," uvedl v tiskové zprávě generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Karlovy Vary jsou na chvostu tabulky o tři body za třináctou Mladou Boleslaví, která ale odehrála o zápas více, a o čtyři body za dvanáctou Slavií. Na desítku pro předkolo play off mistr z roku 2009, který se nyní podobně jako v sezoně 2009/10 pohybuje u dna tabulky, ztrácí 12 bodů. Energie nenavázala na předvánoční dvě domácí výhry a na Spartě ani v Brně nebodovala.

Baďouček vedl mužstvo naposledy v pátek, kdy Západočeši podlehli Kometě 2:6. Tým převzal devětačtyřicetiletý bývalý dlouholetý asistent letos na konci ledna po odvolání Antonína Stavjani. S klubem pak došel do předkola play off, kde Energie vypadla se Slavií.

Kýhos začal své působení v Litvínově, kam se vrátil po devíti letech, jen krátce před Baďoučkovým povýšením na lavičce Karlových Varů. Nahradil tehdy Roberta Reichla, předtím vedl v extralize Kometu Brno. Dlouho působil hlavně v prvoligovém Chomutově, krátce pak v Táboře a vyzkoušel si také angažmá na Slovensku v Dukle Trenčín.

Karlovy Vary jsou třetím klubem v tomto ročníku české nejvyšší soutěže, který mění trenéry. Jako první byl krátce po polovině října odvolán mladoboleslavský Vladimír Jeřábek. Hráče Bruslařského klubu následně připravovali sportovní manažer Milan Hnilička s asistentem Vladimírem Hiadlovským. Pak mužstvo na konci listopadu převzal nově Petr Novák. Pak už následovala jen výměna v Litvínově, kde Kýhose nahradil jeho asistent Jiří Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články