Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

"Až" šesté místo? Žádný stres. Týmům, co mě nevybraly, to vrátím v gólech, řekl Zadina

Optimistické pohledy ho pasovaly do Top 5 draftu. Filip Zadina šel nakonec "až" jako šestý, ale zklamaný z toho nebyl. Osmnáctiletý odchovanec Pardubic je nadšený, že patří slavnému Detroitu, a teď se chce soustředit na to, aby se hned v nadcházející sezoně pokusil dostat do NHL.

Filip Hronek si obléká dres Detroitu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Michael Ainsworth

"Nechci říkat, že jsem spadl na šesté místo. Je to draft. Jsem teď hráč Detroitu a není důležité, z jaké pozice to bylo. Chci dokázat, že to pro klub bylo dobré rozhodnutí. Jsem rád, že tu mohu být," řekl Zadina.

Letošní výběr nováčků NHL měl jasného favorita ve švédském obránci Rasmusi Dahlinovi, který patří Buffalu. Nebylo pochyb ani o tom, že Carolina si vybere na druhé pozici ruského útočníka Andreje Svečnikova. Ve hře o třetí místo, na kterém si vybíral Montreal, ale už byl podle odborníků i Zadina.

Canadiens ale uplatnili svou volbu na finského útočníka Jesperiho Kotnaniemiho z Ässätu Pori. "Je těžké k tomu něco říci. Všichni možná očekávali, že bych mohl jít do Montrealu. Ale takový je prostě draft, kde se může stát cokoliv," uvedl Zadina.

Ottawa si následně vybrala amerického útočníka Bradyho Tkachuka z Boston University z NCAA, syna bývalého kanonýra Winnipegu, Phoenixu, St. Louis či Atlanty Keitha Tkachuka. Arizona potom vybrala kanadského centra Barretta Haytona ze Sault Ste. Marie z OHL.

Je nám líto, video expirovalo.
Zadinu si v draftu vybral Detroit

"Byl jsem řazen na třetí místo a jsem šestý. Ale opravdu se o to číslo nestarám. Jsem rád, že jsem v Detroitu, je to skvělý klub a doufám, že mi bude dobře sedět," navázal syn asistenta trenéra Třince a bývalého útočníka Marka Zadiny.

Spolu s útočníky Milanem Michálkem, jehož si v roce 2003 vybralo San Jose, a Pavlem Zachou, po němž rovněž před třemi roky sáhlo na šesté pozici New Jersey, je i tak nejvýše draftovaným českým hráčem od roku 2000. Tehdy přišel na řadu na čtvrtém místě obránce Rostislav Klesla, jehož si vybral Columbus.

Když Zadinovo jméno při prvních pěti volbách nezaznělo, nepropadal panice. "Neřekl bych, že to bylo nějaké zklamání. Byl jsem trošku nervózní, kde skončím. Ale je to Detroit, takže je to neuvěřitelné," pochvaloval si, že je hráčem klubu jedenáctinásobných vítězů Stanleyova poháru, který patří mezi Original Six.

"Nemůžu se dočkat, až budu mít příležitost dokázat, že to bylo pro klub dobré rozhodnutí," těšil se a zároveň s úsměvem doplnil, že bude mít v budoucnu motivaci proti celkům, které jej nedraftovaly. "Řekl jsem svému agentovi, že jestli mě nevezmou, budu jim pak dávat góly. Budu chtít dokázat, že se rozhodli špatně."

Už před draftem se Zadina netajil touhou, že by se chtěl hned v nadcházející sezoně dostat do NHL. "Chci se o to postupnými kroky pokusit a uvidíme, co se stane. Jestli se mi podaří do týmu dostat, nebo ne. Udělám pro to všechno a budu doufat, že to vyjde," doplnil Zadina.

Chce využít svých předností. "Střela a bruslení jsou moje silné stránky. Umím vystřelit, ale také přihrávku vrátit. Jsem dobrý hráč a musím to dokázat fanouškům Red Wings," prohlásil.

V týmu Red Wings se potká i s dvacetiletým obráncem Filipem Hronkem, který se bude snažit po působení na farmě v Grand Rapids také prorazit do prvního týmu Detroitu. "Znám Filipa dobře. Hráli jsme proti sobě v Česku a potkali jsme se na kempech v reprezentačních výběrech. Je to velmi dobrý obránce a těším se na krajana," dodal Zadina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články