Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ayresmanie v Carolině. Hurricanes pozvali hrdinu na další zápas, ocení ho i město

Další chvilky slávy si užije momentálně asi nejznámější rolbař na světě David Ayres. Dvaačtyřicetiletý chlapík v sobotu očaroval NHL, když v pozici záložního gólmana pomohl Carolině k vítězství na ledě Toronta. Vedení Hurricanes jej pozvalo na úterní domácí zápas NHL proti Dallasu, kde mu opět poděkují za pomoc týmu.

David Ayres
zdroj: USA Today Sports autor: John E. Sokolowski

Ayres bude mít tu čest slavnostně zápas zahájit sirénou, jak je v Raleigh zvykem od roku 2008. "Strávím s kluky více času. Je to skvělý tým, skvělá organizace," uvedl Ayres.

Dvaačtyřicetiletý rolbař Toronta Marlies se o víkendu postavil do branky Caroliny poté, co hrací plochu opustil ve 32. minutě Petr Mrázek po tvrdé srážce s Kylem Cliffordem. Hurricanes se už v úvodu zápasu zranil James Reimer.

Z prvních dvou střel sice inkasoval, ale nakonec pomohl Carolině k výhře 6:3. Ayres se tak stal nejstarším gólmanem v historii NHL, který si připsal vítězný debut v základní části.

Ayres před svým debutem v NHL podepsal smlouvu na 500 dolarů, nakonec však vydělá více. Klub již začal prodávat trička s číslem 90, se kterým nastoupil, a jeho jménem. A z prodeje dostane brankářský hrdina provizi.

Hurricanes se také rozhodli, že část výtěžku věnují na nadaci starající se o lidi po transplantaci ledvin, kterou Ayres podstoupil v roce 2004.

Ocení jej i město Raleigh, starostka Mary-Ann Baldwinová již oznámila, že na úterý vyhlásí "David Ayres Day".

Carolina ještě oficiálně neuvedla, jak vážná zranění Mrázka a Reimera jsou, z farmy ale povolala brankáře Antona Forsberga a Alexe Nedeljkovice. Ani jeden z nich v této sezoně za tým ještě nechytal.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články