Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Atlanta v NHL ztratila na ledě Buffala náskok tří branek

Buffalo - Hokejisté Atlanty promarnili v novoročním utkání NHL na ledě Buffala tříbrankový náskok a prohráli 3:4 v prodloužení. Hostující Thrashers, kteří do utkání nastoupili bez brankáře Ondřeje Pavelce, si slibné vedení vypracovali v rozmezí 30. až 37. minuty. Domácí Sabres ale jejich rychlé zásahy nezlomily a zejména zásluhou Jochena Hechta, autora dvou branek a jedné asistence, srovnali skóre. V následném prodloužení pak o výhře Buffala rozhodl Derek Roy. Vítězné brance předcházel pro Atlantu smolný okamžik. Domácí obránce Tyler Myers nahodil puk z útočné modré čáry do soupeřova obranného pásma a gólman Johan Hedberg se vydal za branku, aby ho zachytil. K překvapení všech se ale kotouč odrazil od mantinelu před branku přímo na Royovu hokejku.

"Během své kariéry jsem neměl při zakončení odkrytější branku. Byl to šťastný odraz," komentoval rozhodující úder Roy. "Určitě jsme si zasloužili lepší osud. Byli jsme v utkání lepší, ale dá se říci, že na straně soupeře dnes stály odrazy," uvedl Hedberg.

Atlanta prohrála už sedmé utkání v řadě. "Procházíme teď těžkým obdobím, v němž uděláme jednu chybu a soupeř ji hned potrestá," postěžoval si trenér Thrashers John Anderson. "Měli jsme šanci zde vyhrát. Jsem si jistý, že čtvrtý gól by je položil," litoval hostující kouč ztraceného vedení.

Boston porazil Philadelphii 2:1 pod širým nebem

Strhující závěr sehráli i hokejisté Bostonu, kteří odstartovali nový rok výhrou nad rivalem z Philadelphie 2:1 v prodloužení. V utkání hraném před 38 112 diváky pod širým nebem na stadionu Fenway Park, který je od roku 1912 domovským stánkem baseballistů Bostonu Red Sox, prohrávali Bruins po brance Dannyho Syvreta až do 58. minuty 0:1.

Pak ale bývalý hráč Flyers Mark Recchi s přispěním asistence Davida Krejčího poslal zápas do prodloužení a v něm zařídil výhru Bostonu německý útočník Marco Sturm. "Myslím si, že je to situace, o které jsem dnes ráno snil. Každý hráč chce rozhodnout o výhře svého týmu v prodloužení, zvláště v takovém utkání," uvedl Sturm.

Jeho spoluhráč a kapitán týmu Zdeno Chára dokonce srovnal radost z výhry s triumfem ve Stanley Cupu. "Jsem si jistý, že vzpomínka na tento zápas nám zůstane po zbytek našeho života. Po vítězném gólu jsme všichni naskákali na Sturmyho, každý okolo poskakoval. Všichni se vzájemné objímali a připadalo mi to, jako bychom téměř vyhráli Stanleyův pohár," popisoval své dojmy Chára.

Philadelphie přišla o sérii čtyř výher

Úlevu pociťoval zejména brankář Bostonu Tim Thomas, na jehož vrub spadala dlouhou dobu jediná trefa utkání. Thomas si totiž více než střílejícího obránce Syvreta všímal Hartnella, jemuž se snažil na vrcholu brankoviště oplatit zákrok hokejkou. Při pokusu o krosček ale neudržel rovnováhu a pod jeho padajícím tělem si puk proklestil cestu až do branky.

Hokejisté Philadelphie sice přišli o sérii čtyř výher a brankáři Michaelu Leigtonovi skončila neprůstřelnost, která se zastavila na 154 minutách, přesto ani trenér Flyers po utkání netruchlil. "Tohle se stává jednou za život. Nechci, aby to vyznělo jako klišé, ale Fenway Park, rivalové Bruins a Flyers a čtyřicet tisíc diváků... Pro hokejový zápas byste si nemohli přát nic lepšího," prohlásil kouč hostů Peter Laviolette.

Utkání pod širým nebem se stávají už každoroční tradicí programu NHL. Příchod nového roku oslavili hokejisté v zámoří tímto způsobem už potřetí za sebou. Za Boston hráli i dva čeští střední útočníci Krejčí a Vladimír Sobotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články