Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atakům Švédů bude čelit Hrubec, připraveno je i trio posil z NHL

Do večerního utkání Českých her v Praze proti Švédsku půjde hokejová reprezentace se třemi posilami ze zámořské NHL. V sestavě kouče Filipa Pešána figurují obránce Libor Hájek z New York Rangers a dvojice z Detroitu - bek Filip Hronek a útočník Filip Zadina. V brance dostane prostor vítěz KHL Šimon Hrubec. Kapitánem bude Tomáš Zohorna. Přímý přenos sledujte od 19:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Posily z mužstev, která zůstala mimo play-off NHL a završila kompletní program 56 střetnutí zkrácené základní části, nastoupí i přesto, že se připojily teprve v minulých dnech. Hronek se Zadinou poprvé trénovali s národním týmem ve středu, Hájek dorazil ještě později.

"Kluci mají nějaký jet lag, ale chtěli jsme je zařadit. Je to hlavně o tom, že tady opravdu hrajeme jiným systémem. Chceme, aby si to kluci zkusili, dostali se do toho a mohli jsme si o tom i popovídat," vysvětlil asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Zadina bude ve druhé útočné formaci s bratry Tomášem a Hynkem Zohornovými. "V tom netřeba hledat nic zásadního. Je to o tom, aby si zvykl na hokej, který chceme hrát."

"S Liborem (Hájkem) jsem včera mluvil, byl možná trochu zaskočený. Mám ho nakoukaného, viděl jsem ho v zápasech. Chtěl bych, aby si už také zahrál. Zítra pak můžeme na věcech pracovat, v sobotu nás čeká Rusko a můžeme ho připravovat na další utkání v příštím týdnu," uvedl Špaček.

Hronek, jenž dokázal v Red Wings vyhrát týmové bodování, chtěl hrát dokonce už ve středu. "Ale to jsme mu zakázali," pousmál se Špaček. "Hróňa je jeden z lídrů naší obrany a stejně tak je lídrem i v Detroitu. Věřím, že si to přenese i do mistrovství světa," přál si Špaček.

Jordán a Tomášek si v Rize nezahrají 

Dnešní dopolední trénink už absolvovali i útočníci Jan Kovář, jenž ve Švýcarsku triumfoval v dresu Zugu, a Filip Chytil, Hájkův spoluhráč z Rangers. S ohledem na příjezd dalších hráčů naopak vypadli z boje o konečnou nominaci na šampionát v Rize obránce Michal Jordán a útočník David Tomášek. "Dnes se rozloučili s týmem," potvrdil Špaček.

V brzké době se mají k reprezentaci připojit obránce Lukáš Klok, který dosáhl na finský titul s týmem Lukko Rauma, či útočníci Jakub Vrána (Detroit) s Dominikem Kubalíkem (Chicago). V pozdním středečním večeru počítal trenér Pešán s tím, že Klok by mohl odehrát sobotní zápas s Ruskem, zatímco Vrána s Kubalíkem se v Praze nejspíš nepředstaví.

Na úvod turnaje zdolali Češi ve středečním duelu po obratu Finsko 2:1, Švédové podlehli suverénovi dosavadního průběhu EHT Rusům 4:6.

Předpokládaná sestava ČR:

Hrubec (Kváča) - Hronek, D. Sklenička, Moravčík, Hájek, Šustr, Galvas, Mašín - Lenc, M. Špaček, M. Stránský - Zadina, T. Zohorna, H. Zohorna - Červený, Š. Stránský, Sekáč - Flek, A. Musil, Smejkal - Blümel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články