Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Asi to byl zápas mého života, říká po hattricku vítkovický Hlinka

Ostrava - Životní zápas mezi dospělými proti Slavii sehrál vítkovický hokejista Michal Hlinka. Třiadvacetiletý útočník svým prvním extraligovým hattrickem katapultoval ostravský celek k utrápené výhře 7:5 s nejslabším celkem soutěže.

Vítkovice - Slavia
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Viděl bych to tak, že to asi dneska byl zápas mého života. Před zápasem jsem se cítil úplně normálně a možná, že právě v tom bylo to, že mi to konečně tak vyšlo," řekl Hlinka. Svůj třígólový příběh rozepsal už dvěma trefami v první části. Při prvním gólu jen doklepl puk do prázdné branky, zato druhý přidal parádní bombou pod horní tyčku. Obě branky padly v přesilovkách. "Snažíme se to poslední dobou trénovat. Moc nám to tam nepadalo, naštěstí dneska se to otočilo," řekl Hlinka.

Hattrick zkompletoval až 46 sekund před koncem. Hlinka ve středním pásmu obral o puk Šenkeříka a i zakončení do prázdné brány provedl s maximální pečlivostí. "Už jsem vařil vodu. Nevěděl jsem, kolik času je do konce, tak jsem se snažil udělat tři rychlá tempa a z vrcholu kruhu jsem to hodil do brány. Až pak jsem na kostce viděl, že jsem měl náskok a že jsem to mohl dovézt až do brány," řekl Hlinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Slavia

Zápas, ve kterém by nastřílel tři branky, už si ani nepamatuje. "Možná, že to bylo někdy v juniorce v Kanadě, nepamatuju si. Takže si dneska asi zajdu na dobrou večeři," řekl Hlinka. Kopřivnický odchovanec ve Vítkovicích rozkvétá po boku Rostislava Olesze, který po Vánocích nabral výbornou formu a vede mužstvo do play-off. Nově sestavený útok s Romanem Szturcem si na ledě dokáže vyhovět. "S Rosťou a Šturcikem (Szturcem) se hraje výborně, máme i dobré beky, hraje se mi dobře. Celá lajna chceme tvořit a naštěstí teď dáváme góly," řekl Hlinka.

Hlinka se hattrickem nepochybně přiblížil pevnějšímu místu ve vítkovickém kádru. Bývalý juniorský reprezentant a účastník světových šampionátů osmnáctek a dvacítek už od svých devatenácti let pendluje mezi Vítkovicemi a střídavými starty v první lize, kde už prošel Olomouc, Havlíčkův Brod, Šumperk a Havířov. "Byl bych pochopitelně rád, ale musím pořád dřít," podotkl Hlinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články