Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Antoš: Tým hrál skvěle jako celek

Praha – Nesmírně cenný skalp úřadujících šampionů z Finska si v zahajovacím střetnutí mistrovství světa hráčů do 20 let připsala hokejová reprezentace. Gólem Michaela Špačka 78 sekund před koncem porazila severského soupeře 2:1. Experta České televize výkon národního mužstva potěšil. Chválil kolektivní soudržnost, pomoc útočníků v defenzivě a spolehlivý výkon brankáře Škarka.

Milan Antoš
zdroj: ČT sport

"Výtečný začátek. Trošku jsem měl strach po gólu, který dostal Škarek. Ve zbývajícím průběhu to však nebylo znát a zápas dochytal naprosto v klidu," pochválil Antoš brankáře působícího v Jihlavě.

Česká "dvacítka" vstupovala do turnaje s děsivou bilancí přípravných duelů. Během tří utkání (2 x Kanada, 1 x USA) inkasovala sedmnáct gólů a žádný nevstřelila. Proti Finsku nicméně odehrála vynikající zápas.

"Každý, kdo sleduje hokej, ví, že národnímu týmu dělá mnohem větší problémy hra zámořských celků. Reprezentace svádí daleko vyrovnanější bitvy s Evropany, což se ukázalo také s Finskem," pokračoval Antoš. "Po nakládačkách z přípravy hráči mnohem lépe plnili defenzivní úkoly," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Antoš: Mužstvo ukázalo něco, o co se už dlouho snažíme

Ocenil také pomoc útočníků v obraně. "Všichni dobruslovali, snažili se rozebírat hráče a to asi bylo rozhodující. Finové neměli za celý zápas nějakou extra šanci, kdy by gólman musel čarovat."

Suomi obhajují světový primát z loňského roku, ale jejich kádr prošel výraznou proměnou. Hvězdná první formace už válí v NHL. Podle Antoše to ovšem vítězství svěřenců kouče Petra nijak nesnižuje.

"Mužstvo ukázalo něco, o co se už dlouho snažíme. Kolektivní soudržnost. Nejde chválit pouze jednoho hráče. Tým hrál skvěle jako celek. Dokázal vyčkávat trpělivě až na poslední střelu, která přišla a zápas nakonec rozhodla," zakončil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články