Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ani Vokoun nepřerušil Crosbyho bodovou sérii

New York - Ani český gólman Tomáš Vokoun nezastavil v NHL Sidneyho Crosbyho. Kanadský útočník přispěl jedním gólem k výhře hokejistů Pittsburghu 5:2 nad Floridou a bodoval ve 22. utkání v řadě. Crosby se o prodloužení druhé nejdelší série v soutěži za posledních 18 let postaral už v 8. minutě, když střelou z levého kruhu pro vhazování propálil Vokouna. Český gólman tři minuty nato inkasoval potřetí a nechal už po necelých 11 minutách vystřídat.

"Několik posledních zápasů jsme odstartovali dobře. Vynutili jsme si tlak, dostali jsme se do šancí. Další třetiny už ale nebyly nejlepší a situaci jsme si zbytečně zkomplikovali. Asi to bylo tím, že jsme si uvědomovali, že hrajeme i zítra a podvědomě jsme se šetřili," uvedl Crosby, který je s 58 body suverénně nejproduktivnějším hráčem ligy. Delší sérii než třiadvacetiletá hvězda měl za posledních 18 let jenom Mats Sundin, který v sezoně 1992/93 bodoval ve 30 utkáních. U jedné z branek Panthers si asistenci připsal Michael Frolík.

Jednu přihrávku zaznamenal i Martin Erat z Nashvillu, který prohrál na ledě obhájce Stanleyova poháru Chicaga 1:4. Dvě branky vítězů vstřelil Jack Skille. Chicago, které před novou sezonu obměnilo z velké části tým kvůli platovému stropu, a navíc mu pro zranění chybí Patrick Kane a Marián Hossa, zvítězilo ve třetím utkání za sebou. Za posledními úspěchy stojí výborná hra v obraně - ve třech zápasech inkasoval tým pouze čtyřikrát.

Hokejisté Detroitu udolali zásluhou dvou branek Henrika Zetterberga Vancouver 5:4 v prodloužení. Švédský útočník se nejdříve prosadil v poslední třetině, kdy vyrovnal na 3:3, a v prodloužení pak rozhodl o bonusovém bodu pro Red Wings. Detroit ale v utkání ztratil Pavla Dacjuka, který má zlomenou kost v ruce nebo zápěstí a podle trenéra Mika Babcocka bude chybět minimálně čtyři týdny. Do hlavního týmu Red Wings se vrátil Jakub Kindl po dvoutýdenním pobytu v Grand Rapids, kde nabíral kondici, proti Vancouveru si ale nezahrál.

V prodloužení zvítězili i hokejisté New Yorku Islanders, kteří porazili Tampu Bay 2:1. Rozhodující gól vstřelil John Tavares. Hosté tak přišli o sérii čtyř výher a zůstali v tabulce o bod za Washingtonem, který vede Jihovýchodní divizi.

Hokejisté New Yorku Islanders
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články