Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ani tři Michálkovy přihrávky nestačily San Jose k výhře

New York - San Jose podlehlo až po prodloužení Minnesotě 3:4. Přesto se díky zisku jednoho bodu vyrovnalo San Jose v čele soutěže s Detroitem. Český hokejista Milan Michálek přihrál v zápase na všechny góly Sharks. Obránce Pavel Kubina se gólem podílel na výhře Toronta 2:1 ve Washingtonu. Ani 43 úspěšných zásahů Tomáše Vokouna nepomohlo Floridě k vítězství v zápase s Pittsburghem. Útočník Martin Erat vstřelil v NHL stý gól, kterým přispěl Nashvillu k vítězství 4:2 nad Columbusem.

Produktivita čtyřiadvacetiletého českého útočníka Milana Michálka vynesla San Jose tříbrankový náskok. O obrat se dvěma góly zasloužil Mikko Koivu, jemuž na vítěznou branku přihrál Martin Škoula. Do prodloužení poslal utkání Marek Židlický, který překvapil brankáře Briana Bouchera střelou ze středního pásma.

"Hráli jsme dobře úvodních 38 minut. Předváděli jsme stejně dobrý hokej jako většinu sezony. Bohužel jsme polevili a nechali je se vrátit do zápasu. Momentálně nejsme tak psychicky odolní a sami jste mohli vidět, co se potom dělo," dodal kouč Sharks, jehož tým prohrál čtyři z posledních pěti zápasů.

Pavel Kubina přispěl k výhře Toronta

Rodák z Čeladné Pavel Kubina skóroval ve Washintonu počtvrté v posledních čtyřech utkáních, když v 50. minutě poslal Toronto do dvoubrankového trháku. V dresu kanadského týmu si vítěznou premiéru připsal gólman Martin Gerber, který týmu pomohl 37 úspěšnými zásahy a o čisté konto přišel až v závěrečné minutě.

Vokoun Floridu nezachránil

Hokejisté Panthers se sice dostali díky brance Radka Dvořáka v 38. minutě do vedení, ale hosté kontrovali čtyřmi góly a vyhráli 4:1. "Hráli velmi dobře. Nebyli jsme schopni s nimi udržet krok a přehráli nás," uvedl brankář Vokoun.

Po Dvořákově vedoucím gólu brzy srovnal Sidney Crosby, jenž nastoupil po čtyřzápasové pauze. "I bez něho jsme všechna utkání vyhráli, tak jsme mu říkali, aby zůstal doma," vtipkoval brankář Marc-Andre Fleury. "Ne, on je důležitý hráč, je náš kapitán, dobrý vůdce. Je dobře, že je zpátky," dodal už s vážnou tváří mladý gólman Penguins.

V dalších zápasech porazilo Calgary Flames 5:1 Philadelphii, hokejisté Los Angeles zvládli v souboji s Dallasem smazat tříbrankovou ztrátu a dvěma góly v závěrečných čtyřech minutách třetí třetiny si vynutili prodloužení. V něm rozhodl o výhře hráčů Kings 5:4 slovenský útočník Michal Handzuš, jenž v zápase zaznamenal hattrick. Ottawa porazila Edmonton 4:2. V dresu Oilers se neprosadil Aleš Kotalík, který byl ve středu vyměněn z Buffala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články