Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Anaheim podruhé porazil Detroit, uspěl i Vancouver

Chicago (USA) - Hokejisté Anaheimu porazili v úterním utkání druhého kola play off NHL Detroit 2:1 a stejným poměrem vedou i celou sérii. Hlavním strůjcem úspěchu Kačerů byl znovu brankář Jonas Hiller, jenž si připsal 45 zákroků. O góly domácích se postarali v 13. minutě Teemu Selänne a v 29. minutě v přesilové hře Scott Niedermayer. Jediným úspěšným střelcem v dresu Red Wings byl v 35. minutě Henrik Zetterberg, jemuž asistoval český útočník Jiří Hudler.

Švýcarský gólman v brance Anaheimu, chytající své první play off v životě, se stává černou můrou pro útočníky Detroitu. Po heroickém výkonu v minulém utkání, kdy 59 zákroky přispěl k výhře svého týmu 4:3 v třetím prodloužení, byl nepřekonatelný i v úterý. V druhé a třetí třetině přestříleli Red Wings Anaheim v poměru 35:9, z ohromné převahy ale vytěžili pouze jediný gól.

Wisniewského museli odnést na nosítkách

O druhý, vyrovnávací gól však Detroit připravil svou chybou hlavní rozhodčí Brad Watson. Minutu před koncem základní hrací doby Hiller po zaváhání Scotta Niedermayera ztratil v brankovišti kontrolu nad pukem a útočník Detroitu Marián Hossa volně ležící kotouč před brankovou čárou dorazil do sítě. Stalo se tak ale o zlomek vteřiny později, než Watson zapískal, protože mu puk zmizel z dohledu.

Stínem dramatického zápasu bylo zranění obránce Anaheimu Jamese Wisniewského, který v druhé třetině opustil led na nosítkách. Podle televizních záběrů se tak stalo poté, co nejprve inkasoval úder do hlavy loktem od Tomase Holmströma a poté schytal střelu Pavla Dacjuka.


Do vedení 2:1 na zápasy se dostali také hokejisté Vancouveru, kteří vyhráli na ledě Chicaga 3:1. Všechny tři góly vstřelili Canucks už v první polovině zápasu. Skóre otevřel v 16. minutě Mason Raymond, po 60 sekundách druhé třetiny zvýšil na 2:0 Steve Bernier a třetí gól přidal ve 29. minutě Henrik Sedin. Za domácí zkorigoval v 32. minutě Brian Campbell po přihrávce českého útočníka Martina Havláta. 

Zatímco v minulém utkání Canucks ztratili dvoubrankový náskok a umožnili soupeři pěti góly v řadě otočit skóre až na konečných 6:3, tentokrát žádný obrat nepřipustili a vedení si pohlídali. Přispěl k tomu i brankář Roberto Luongo, který po šestigólovém přídělu v posledním zápase znovu patřil k oporám Vancouveru a zneškodnil 23 z 24 střel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články