Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Američtí zlatí junioři v akci. ČT sport nabídne turnaj NCAA v expertní roli s bekem Litvínova

Startuje play-off turnaje, z kterého vzešla už nejedna hvězda NHL. Živelný hokej plný gólů nabídne univerzitní šampionát NCAA, kde se představí řada zlatých mladíků z lednového juniorského mistrovství světa. V akci bude například šikovný forvard Cole Caufield nebo základ amerického úspěchu brankář Spencer Knight, ale i čtyři čeští hokejisté. Role experta se pro tuto akci zhostí obránce Litvínova Patrik Demel. Přenosy jedenácti utkání NCAA sledujte na webu ctsport.cz a vybrané na programu ČT sport. Duel Wisconsinu - Bemidji St. se vysílá už dnes od 18:00.

Trio amerických zlatých juniorů Caufield, Boldy, Beniers
zdroj: ČTK/AP autor: JASON FRANSON

Proč právě Demel rozšíří expertní tým například po boku Milana Antoše nebo Davida Pospíšila? Obránce Vervy, který má po vypadnutí v předkole extraligy po sezoně, odehrál čtyři ročníky za mořem při studiu a hájil barvy American International College. Demel v několika zápasech přiblíží americkou univerzitní soutěž.

Jeho bývalý tým Yellow Jackets je i letos ve hře, v prvním vyřazovacím kole narazí na celek ze Severní Dakoty. American International College dál pokračuje v české stopě. Na její soupisce figuruje odchovanec Slavie obránce Jan Kern a chomutovské levé křídlo Jan Stínil. Defenzivní řady St.Cloud State Huskies vyztuží pak odchovanec Žďáru nad Sázavou Ondřej Trejbal.

Barvy Minnesoty State Mavericks pak hájí třetí z Čechů Ondřej Pavel. Dvacetiletý centr, který se před rokem představil na domácím juniorském šampionátu v Ostravě a Třinci, hraje na univerzitě letos prvním rokem. Předtím nastupoval za celek Fargo Force hrající juniorskou USHL.

A ještě jedno zajímavé jméno. V útočných formacích Lake Superior State Lakers figuruje Yuki Miura. Japonský rychlík začal v Česku ve Slaném, ve čtvrté nejvyšší soutěži, ale krátce nato zamířil do Kladna. V dresu Rytířů se stal v sezoně 2015/2016 nejlepší střelcem juniorské ligy s 33 zásahy.  

Na vítězný hattrick v soutěži studentů, kterou mohou hrát i hráči přesahující juniorský věk, útočí Minnesota Duluth Bulldogs, která triumfovala v posledních ročnících dvakrát po výhře nad univerzitou Scott Sandelin.

Technické kousky čekejte od strůjců letošního juniorského titulu v Edmontonu. Na univerzitě ve Wisconsinu působí vycházející hvězda Cole Caufield, který ve 30 zápasech základní části zaznamenal 28 gólů a 21 asistencí.

Za Michigan válí Caufieldův parťák z útoku na šampionátu dvacítek Matthew Beniers a v NCAA se prosazuje i na turnaji pětigólový Matthew Boldy z Boston College. Ve městě Bruins působí také neochvějná jednička Spojených států amerických v cestě za zlatem Spencer Knight. NCAA se vyplatí sledovat, protože tyto talenty mohou za pár měsíců prorazit do NHL.

Program NCAA Championship:

26. 3., 18:00: Wisconsin Badgers - Bemidji State Beavers (ŽIVĚ ctsport.cz a HbbTV)

26. 3., 23:30: Lake Superior State Lakers - UMass Minutemen (ŽIVĚ ČT sport/ctsport.cz/HbbTV)

27. 3., 01:30: North Dakota Fighting Hawks - American International Yellow Jackets (ŽIVĚ: ČT sport/ctsport.cz a HbbTV)

28. 3., 06:30: UMass Minutemen - Bemidji State Beavers (ZÁZNAM: ctsport.cz a HbbTV)

28. 3., 12:00: North Dakota Fighting Hawks - Minnesota Duluth Bulldogs (ZÁZNAM: ctsport.cz a HbbTV)

28. 3., 14:30: Minnesota Golden Gophers - Nebraska Omaha Mavericks (ZÁZNAM: ČT sport/ctsport.cz a HbbTV)

29. 3., 09:30: Boston College Eagles - St. Cloud State Huskies (ZÁZNAM: ctsport.cz a HbbTV)

29. 3., 12:00: Minnesota Golden Gophers - Minnesota State Mavericks (ZÁZNAM: ctsport.cz a HbbTV)

Zdroj
ČT sport, ncaa.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články