Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Americký útočník Clarke posílil hokejisty Slavie

Praha - Novou posilou hokejistů pražské Slavie se stal americký útočník Noah Clarke. Třicetiletý hráč se zkušenostmi z NHL naposledy nastupoval ve Švýcarsku za Ambri/Piottu. V týmu úřadujícího vicemistra, který v současné době prochází nevydařeným obdobím, bude působit do konce sezony. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu. Clarke si připsal v této sezoně švýcarské ligy v 22 zápasech osm bodů pět branek a tři asistence. V listopadu si zahrál v dresu Spojených států na Německém poháru v Mnichově a ve třech duelech zaznamenal jednu asistenci. Na konci prosince pomáhal Davosu na Spenglerově poháru. Do Prahy přiletěl v pondělí večer a dnes se připojí k týmu Slavie.

Rodák z kalifornského La Verne má za sebou i 21 utkání v NHL za Los Angeles a New Jersey, v nichž si připsal čtyři body za tři trefy a jednu přihrávku. Do Evropy zamířil Clarke v roce 2008, kdy podepsal dvouletou smlouvu s Ambri/Piottou. V polovině prosince odešel do finského klubu Lukko Rauma a před touto sezonou se vrátil do Ambri.

Clarka vyzvedli do NHL Los Angeles Kings

Los Angeles jej draftovalo v roce 1999 v devátém kole, předtím hrál hrál dva roky v USHL za Des Moines Buccaneers. Pak strávil čtyři sezony v univerzitní soutěži NCAA v týmu Colorado College. V letech 2003 až 2007 působil převážně na farmě Los Angeles v nižší AHL v celku Manchester Monarchs. V prvním týmu Kings odehrál 20 utkání a zaznamenal tři kanadské body. Pak podepsal smlouvu s New Jersey, za které nastoupil jen jednou a vstřelil jednu branku. Jinak působil v Lowellu v AHL.

Slavia získala v posledních čtrnácti zápasech jen devět bodů a na osmém tabulky místě má jen jednobodový náskok v boji o desítku postupujících do play off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články