Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Američanky mají nejlepší střelkyni historie. Knightová je klíčem k sedmému zlatu z MS v řadě

Americká hokejistka Hilary Knightová se v úterním zápase proti Rusku (6:0) stala nejlepší střelkyní v historii světových šampionátů. Dvaatřicetiletá útočnice přispěla v Calgary k výhře svého týmu 45. gólem na MS, čímž překonala slavnou krajanku Cammi Granatovou.

Hilary Knightová
zdroj: REUTERS/LEHTIKUVA

"Je to magický okamžik, splněný sen. Doufám, že zas nějaká dívka po mně tenhle rekord překoná, protože o to tady jde," uvedla Knightová. Zároveň ji dělí jediný bod od toho, aby vyrovnala americký rekord v produktivitě na MS, který drží Granatová se 78 body. Absolutní rekordmankou je s 86 body kanadská legenda Hayley Wickenheiserová.

Favorizované Američanky v Calgary útočí na šesté zlato z MS za sebou a v úvodních třech zápasech skupiny A ještě neinkasovaly. Ve čtvrtek se střetnou s domácí Kanadou a pokusí se protáhnout vítěznou sérii na šampionátech už na 30 zápasů.

České hokejistky hrají v Calgary ve slabší výkonnostní skupině B a díky třem výhrám si zajistily postup do čtvrtfinále. Působení ve skupině zakončí dnes o půlnoci SELČ duelem proti Německu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články