Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Agonie pod Špilberkem. Hradečtí hokejisté věří, že se jejich trápení změní v radost

Praha ‒ Od roku 2013, kdy začali hrát mezi elitou, hráli hradečtí hokejisté v Brně osmkrát. Pokaždé přitom prohráli, což už vydá za velice bolestnou sérii. Hradec nyní věří, že na Kometu v jejím domácím prostředí konečně vyzraje. Stav semifinálové série je před začátkem duelu 1:1. Přímý přenos třetího utkání sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Mountfield HK - Kometa Brno
zdroj: ČTK

Východočechy série nezdarů netrápí. "I v Litvínově jsme měli v této sezoně špatnou sérii. Nevidím důvod, proč na to myslet. Play-off je úplně něco jiného, jiný hokej. Uděláme vše pro to, abychom alespoň jeden zápas urvali. Pojedeme tam s pokorou a budeme hrát naplno," řekl kapitán Jaroslav Bednář.

Kometa si sice ve čtvrtek v Hradci Králové připsala po pěti výhrách první prohru v play-off, se stavem 1:1 však domů odjížděla spokojena. "Prohra pro nás není nic nového. Nevím, zda někdo čekal, že přejedeme 4:0 Spartu, pak stejně Hradec a ve finále Liberec nebo Chomutov. Je to play-off, hraje se o každý bod. Opět to byl vyrovnaný zápas, nebylo to nic jednoznačného," řekl obránce Jozef Kováčik.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. utkání Hradec Králové - Kometa Brno

"Musíme se držet své hry, od které jsme ve druhém utkání trochu ustoupili," řekl trenér hokejistů Brna Kamil Pokorný, který označil za hlavní příčinu porážky zbytečné fauly. "Dopustili jsme se faulů v době, kdy nám nic nehrozilo. V přesilovkách jsme Hradci povolili, aby se dostal do tempa. Toho se musíme v následujících duelech vyvarovat," dodal Pokorný.

Oba týmy se zatím mohou maximálně spolehnout na své brankáře. V prvním duelu vychytal nulu brněnský Marek Čiliak, ve druhém hradecký Patrik Rybár. I proto trenér Mountfieldu Václav Sýkora předpokládá, že i nadále bude duel velkou bitvou. "Těžko předvídat, jak budou zápasy dále pokračovat, ale myslím si, že moc gólů padat nebude. Myslím si, ale že to budou bitvy," řekl zkušený kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články