Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

A ze čtyř zůstanou dva. V extralize startuje semifinále, šance nejlepší čtyřky jsou vyrovnané

Novým mistrem extraligy se s jistotou stane tým, který už dokázal v probíhající dekádě minimálně jeden titul získat. Šampion z roku 2016 Liberec se utká s brněnskou Kometou, která navázala na jeho vítězství a útočí na zlatý hattrick. Mistr z roku 2011 Třinec vyzve Plzeň, jež vybojovala titul o dva roky později. Semifinálové série startují na ledě Ocelářů a Bílých Tygrů. Přímý přenos utkání Liberec – Brno sledujte od 16:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Kometa je extrémně zkušené mužstvo, extrémně dobře defenzivně hrající. Budeme je samozřejmě chtít porazit našimi zbraněmi, což byla ofenziva, a doufám, že překonáme urputnou obranu soupeře," řekl trenér Liberce Filip Pešán.

Bílí Tygři dokázali v sezoně Kometu třikrát porazit, jen poslední vzájemný zápas prohráli na svém ledě 2:3 v prodloužení. Pešán však má v mysli souboje z finále 2017, kdy Brno jeho tým porazilo 4:0 na zápasy.

"Úplně stejně Kometa vyhrála titul o rok později a stejně vyřadila Hradec letos (ve čtvrtfinále). Doufám, že budeme o něco zkušenější, než byl Hradec," uvedl Pešán.

Na předloňskou finálovou bitvu si dobře pamatují i v Brně. "Očekávám parádní hokej," řekl majitel Komety a hlavní trenér Libor Zábranský, pro kterého není bilance z aktuální sezony podstatná.

"Začíná se od nuly, je to nová soutěž," zopakoval Zábranský starou pravdu, s níž má navíc čerstvé zkušenosti s Hradcem Králové. Brno s ním v základní části čtyřikrát prohrálo, ale ve čtvrtfinále ani jednou.

Za velkou výhodu považuje fakt, že jeho tým měl tak dlouhou dobu čas na přípravu i regeneraci. Herního výpadku se nebojí.

"Máme natolik zkušené mužstvo, že herní pohotovost se u našich kluků nemusí udržovat. V přípravě na tato utkání jedeme stejně jako roky předtím, model máme zažitý, nic na něm neměníme," poukázal Zábranský na osvědčený způsob přípravy.

Dostatek času na odpočinek měl i Třinec, který ve čtvrtfinále vyřadil Vítkovice také 4:0 na zápasy. "Rychlý konec série nám poměrně výrazně usnadnil dobu léčení některých hráčů s drobnými zraněními. Získali jsme čas. To pomohlo, odpočinuli jsme si, ale pak jsme zase začali trénovat," pochvaloval si trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Slezané dokázali v sezoně Plzeň třikrát porazit, Varaďa má ale před kvalitami nejproduktivnějšího týmu základní části respekt.

"Prožívají velmi dobrou sezonu, skvěle jim chytá brankář a myslím si, že je to kompaktní a velmi dobře fyzicky i bruslařsky vybavený tým. Každopádně těžký soupeř," řekl Varaďa.

Plzeň do semifinále postoupila až výhrou v sedmém čtvrtfinálovém duelu proti Olomouci a může tak být unavenější.

"Plzeň určitě může říkat, jak je super rozehraná a připravená na nás vletět. My zase říkáme, že ta dlouhá pauza byla skvělá, že jsme si perfektně odpočinuli. Je to válka slov," pousmál se Varaďa.

"Oceláři mají čtyři vyrovnané lajny, jsou to velmi dobří bruslaři. Kvalita v defenzivě, ofenzivě, v přesilových hrách. Je to mančaft, který skončil v lize druhý, ale začíná se od nuly. Připravíme se a uděláme maximum, abychom šli dále," řekl odhodlaně kouč Plzně Ladislav Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články