Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

A víte, že jsem trošku nervózní byl? Jalonena potěšila výhra i puk jako dárek

Cesta s trny a těžkými překážkami začala v pohodě. Před premiérou, kterou pro něho znamenal zápas s Rakouskem v rámci Euro Hockey Challenge, přiznal kouč Kari Jalonen nervozitu. Hráči ho však uklidnili dobrým výkonem a přesvědčivou výhrou 5:1, po níž od týmu obdržel na památku puk.

Kari Jalonen se svým týmem
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Celkově vzato jsem rád a spokojený, jak kluci hráli," prohlásil Jalonen po zápase.

Jeho svěřenci měli na své straně vedení 5:0 už ve 32. minutě a soupeře převyšovali ve všech směrech. "Ano, hráli jsme rychle a byli jsme agresivní. Zároveň jsme hráli solidně v defenzivě, což jsme procvičovali na trénincích. Když jsme ztratili puk, líbila se mi defenzivní práce celé pětice na ledě," pochválil Jalonen přístup hráčů k práci směrem do obrany.

Přestože soupeř nepatří na mezinárodní scéně mezi úplnou elitu, nestává se zrovna často, aby mužstvo odehrálo zápas bez jediného vyloučení, jak se to dnes Čechům povedlo. Rakušané se naproti tomu provinili proti pravidlům celkem sedmkrát.

"Když se nenecháte vyloučit, nemusíte hrát v oslabení a nemáte starosti. A tak je to nejlepší," podotkl s úsměvem Jalonen.

Je nám líto, video expirovalo.
Jalonen po premiéře neskrýval spokojenost

Agresivita bez faulů

"Líbilo se mi, že jsme hráli agresivně a odvedli jsme dobrou práci. Dobře jsme pracovali s holí, ale přitom jsme se vyvarovali hákování nebo sekání a podobných věcí. To je v mezinárodním hokeji vážně moc důležité. Pravidla v něm jsou daleko striktnější než v extralize," všiml si Jalonen.

O nešvaru v podobě mnohdy zcela zbytečných faulů holí, který provází národní tým mnoho let, moc dobře ví. "Slyšel jsem to a bavili jsme se o tom. Musíme si dávat pozor na to, co děláme s hokejkou při napadání. Nesmíme spáchat faul jako podražení či hákování. To je opravdu důležitý faktor pro to, abychom mohli zápas vyhrát," zdůraznil Jalonen.

Hluční fanoušci? To se Jalonenovi zamlouvá

Přes všechno, čím už si s hokejem prošel a jakých úspěchů dosáhl, se před utkáním neubránil nervozitě.

"A víte, že jsem trošku nervózní byl? Byl to přece jen první zápas. Kluci mi pak taky dali vítězný puk na památku. Dali mi ho v šatně. V životě jsem jich už pár dostal, ale na jiných místech," uvedl Jalonen, jenž si také užil atmosféru ve Znojmě, kterou vytvořily více než čtyři tisícovky diváků. "Byla fantastická! Byl to můj první zápas před českými fanoušky, kteří jsou - a vždy také byli - hluční. Líbí se mi to," řekl Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články