Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

175,7 kilometru v hodině: Frk zamířil a vyslal nejtvrdší střelu

Martin Frk se během Utkání hvězd AHL postaral o nový světový rekord o nejtvrdší střelu. Na branku zamířil rychlostí 175,7 kilometru v hodině. Dosavadní rekord držel Slovák Zdeno Chára (175,1 km/h).

Martin Frk slaví se spoluhráči
zdroj: ČTK/AP autor: Marcio Jose Sanchez

"Pořád nemůžu uvěřit, že jsem ho porazil. Je to pro mě skvělý moment. Třeba budu mít někdy možnost si o tom s ním promluvit," řekl Frk. První ze svých pokusů vyslal rychlostí 167,4 km/h a i tímto pokusem by soutěž vyhrál, přestože mu rána dobře nesedla. "Vystřelil jsem to moc nahoru. Bál jsem se, abych trefil puk nebo nezlomil hokejku. Ale rychlost byla dobrá a říkal jsem si, že to ještě zlepším," podotkl.

"Snažil jsem se to pak trefit doprostřed a letělo to perfektně. Byl to krásný moment, navíc ještě tady před fanoušky Ontaria," doplnil Frk, který na přelomu prosince a ledna sehrál v NHL čtyři zápasy za Los Angeles a vstřelil v nich tři branky, ale před třemi týdny se vrátil na farmu.

Dosavadní rekord v AHL držel kanadský obránce Colin Miller, který v roce 2015 v exhibici v Utice vystřelil jako zástupce Manchesteru rychlostí 169,8 km/h.

Šestadvacetiletý Frk se Utkání hvězd AHL účastní premiérově. Zástupce pořádajícího Ontaria, farmy Los Angeles, reprezentuje výběr Pacifické divize a přispěl k vítězství Západní konference v dovednostních soutěžích nad Východem 18:15.

Druhý český zástupce při Utkání hvězd AHL Vítek Vaněček z Hershey se podělil o cenu pro nejlepšího brankáře s Connorem Ingramem z Milwaukee Admirals a Alexem Nedeljkovicem z Charlotte. Všichni předvedli 14 úspěšných zákroků ve dvou soutěžích, kdy čelili střelám z pozice mezi kruhy a potom v samostatných nájezdech.

Zdroj
ČTK, ČT sport, LA Kings

Hlavní zprávy

Nejčtenější články