Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Znojmo opouští EBEL ligu. Ve hře je přesun do druhé nebo i první ligy

Po devíti letech odchází z mezinárodní rakouské ligy a v příští sezoně budou působit zase v Česku. Znojemští Orli sáhli k tomuto kroku kvůli ekonomickým dopadům koronavirové pandemie a možným komplikacím, které by mohly vzniknout pokračující účastí v EBEL lize. Klub vlastní licenci na druhou ligu, v minulých týdnech se ale spekulovalo, že by mohl odkoupit právo startu v první lize například od Chomutova, který má finanční problémy.

Fanoušci hokejového Znojma
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Na základě reálných předpokladů se Orli budou muset v důsledku pandemie vypořádat s výpadkem finančních prostředků pro následující ročník přesahujícím 60 procent loňského rozpočtu, který činil zhruba 36 milionů korun. To by bez přijetí preventivních opatření ohrožovalo samotnou existenci klubu," uvedli zástupci Znojma.

Orli plánovali, že budou v příští sezoně hospodařit s rozpočtem 40 milionů korun. Kvůli výpadku plánovaných příjmů ale nejsou schopni zajistit složení konkurenceschopného týmu. Navíc se obávají možné druhé vlny pandemie.

Je nám líto, video expirovalo.
Orli Znojmo zatím zaregistrovali licenci pro druhou ligu

"Dalším výrazným faktorem, který zvyšuje nejistotu a znemožňuje jakékoliv plánování, je situace spojená s predikovanou druhou vlnou pandemie a omezeními, která se nyní mění prakticky každý den. Žádná z organizací našemu klubu momentálně není schopna zaručit, jak bude vypadat a za jakých podmínek probíhat další ročník rakouské mezinárodní soutěže," uvedl klub.

Největším úspěchem Znojma v lize EBEL byla účast ve finále v roce 2016, v němž podlehlo Salcburku. Před vstupem do rakouské soutěže hrálo dvě sezony první ligu, předtím bylo deset let účastníkem extraligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články