Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zlín uspěl v derby na ledě Vsetína a vyhrál pošesté za sebou

Zlín zvítězil ve valašském derby na ledě druhého Vsetína 3:2 a díky šesté výhře za sebou si upevnil sedmé místo. Vedoucí Třebíč sice podlehla doma Kolínu 5:6 po nájezdech, ale zvýšila svůj náskok na čtyři body. Třetí Poruba vyhrála v Přerově 3:2 po nájezdech. Sokolovu vypomohli Viktor Hübl s Františkem Lukešem z druholigového Chomutova a podíleli se na výhře nad Frýdkem-Místkem 2:1.

Zlín, který po loňském sestupu z extraligy prohrál všechna tři valašská derby v této sezoně a nezískal v nich ani bod, se ujal vedení po 138 sekundách díky brance Lukáše Heše. V 17. minutě odpověděl v přesilové hře Lotyš Daniels Berzinš.

V čase 28:45 vrátil Beranům vedení obránce Martin Novotný a ještě ve druhé části zvýšil Bedřich Köhler. V 54. minutě vykřesal naději domácím opět Berzinš, ale jednobrankový náskok hosté udrželi.

Třebíč podobně jako Vsetín nenavázala na sérii tří výher. Sice v čase 6:13 otevřela skóre díky Matyáši Svobodovi, ale Kolín vyrovnal v 17. minutě gólem Jakuba Sklenáře a za 37 sekund otočil stav bek Zdeněk Čáp. V 34. minutě zahájil obrat ve prospěch Horácké Slavie Radim Ferda a za 105 vteřin se prosadil Martin Dočekal.

Necelé tři minuty před koncem druhé části smazal ztrátu Kryštof Ouřada, jenž v čase 44:29 svým druhým gólem zase poslal do vedení Kozly. Jejich náskok zvýšil Zdeněk Král, ale po přesilovkové trefě Ladislava Bittnera vyrovnal devět sekund před koncem třetí třetiny Ferda. V rozstřelu skórovali jen hostující Ouřada a Fin Markus Korkiakoski.

Poruba zabrala po dvou porážkách. V Přerově prohrávala od 9. minuty, kdy využil početní výhodu Jan Süss. V čase 15:43 vyrovnal také v přesilovce Dominik Hrníčko, který za 94 sekund svým druhým gólem otočil stav. Ve 45. minutě vynutil prodloužení Jakub Svoboda. V rozstřelu se prosadil jako jediný hostující Vojtěch Střondala.

Čtyřiačtyřicetiletý Hübl, který je s 1276 zápasy rekordmanem domácí nejvyšší soutěže, s o čtyři roky mladším Lukešem loni ukončili vrcholovou kariéru a jsou oporami Chomutova. Baníku na střídavý start pomohli zabrat po dvou porážkách a zdolat Frýdek-Místek 2:1. Lukeš se na tom podílel i brankou a ve 33. minutě otevřel skóre utkání.

Osmou výhru z posledních deseti utkání oslavila pražská Slavia, která zvítězila v Litoměřicích 2:1. V 36. minutě sice na branku Lukáše Žejdla odpověděl za 21 sekund Lukáš Válek, ale v čase 52:41 rozhodl Lotyš Edgars Kulda.

Loňský vítěz první ligy Jihlava porazila poslední Šumperk 5:0 a po sérii šesti porážek si připsala druhou výhru ze tří zápasů. Draci nenavázali na sobotní domácí výhru nad Sokolovem (4:0) a utrpěli desátou prohru z uplynulých jedenácti duelů. Gól a asistenci si připsali obránce David Vala a útočník Václav Karabáček. Brankář Adam Beran udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Šumperk ztrácí dva body na třinácté Pardubice B, které vyhrály v Prostějově 5:4 v prodloužení. Páté vítězství záložního týmu Dynama z uplynulých sedmi utkání zařídil v čase 64:32 svým druhým gólem v zápase Robin Kaplan.

Výsledky 43. kola první hokejové ligy:

Jihlava - Šumperk 5:0 (3:0, 0:0, 2:0), Litoměřice - Slavia 1:2 (0:0, 1:1, 0:1), Třebíč - Kolín 5:6 po nájezdech (1:2, 2:1, 2:2 - 0:0), Vsetín - Zlín 2:3 (1:1, 0:2, 1:0), Prostějov - Pardubice B 4:5 v prodloužení (3:2, 0:2, 1:0 - 0:1), Přerov - Poruba 2:3 po nájezdech (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0), Sokolov - Frýdek-Místek 2:1 (0:0, 2:0, 0:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články