Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z favoritů na úvod play-off prohrála jen Olomouc

Praha - Hokejisté Hradce Králové se postarali o jediné překvapení úvodních utkání play-off první ligy, když zdolali druhý tým základní části Olomouc na jejím ledě 4:3. V ostatních sériích se ujali vedení domácí favorité: vítěz základní části Mladá Boleslav zdolala Havlíčkův Brod 3:0, Třebíč si poradila 3:2 s Kadaní a Ústí nad Labem porazilo Jihlavu 4:2.

Brankář Hradce Králové
zdroj: isifa/VLP autor: Taneček David

Olomoučtí, kteří v posledních dvou vzájemných střetnutích nasázeli Hradci po šesti brankách, vedli už ve 13. minutě 3:1, jenže během druhé třetiny o náskok přišli. V poslední části se pak prosadil jen Moskal a v prvním vzájemném setkání obou týmů v play-off zařídil výhru hostům.

To Ústečtí Lvi bez zraněného nejproduktivnějšího obránce Poživila rozhodli duel s Jihlavou už v první třetině. Skóre otevřel Laš, který vzápětí zachránil Severočechy i v defenzivě, když při střele Jeslínka zastoupil mezi tyčemi brankáře Koutského. Hosté sice vyrovnali zásluhou Jaroše, ještě před první sirénou však vrátil Ústí náskok Čermák. Jaroš svou druhou trefou v závěru jen snížil na 2:4.

Mladá Boleslav navázala na nedávný duel s Havlíčkovým Brodem v základní části (4:2) a dnes navíc dokázala udržet čisté konto. I když rozhodčí v první třetině rozdali 13 dvouminutových trestů, bezbrankový stav změnil až v 37. minutě domácí Rys. V závěrečné třetině Boleslavští svůj náskok ještě navýšili: ve 49. minutě se trefil při přesilovce od modré Toman a pět minut před koncem stanovil konečný výsledek Mikulík.

I v duelu Třebíč - Kadaň začaly padat branky až ve druhé části, kterou zvládli domácí v poměru 3:1. Hosté se na rozdíl jediné branky dostali díky trefě Gajovského při úspěšné hře bez brankáře, v posledních 48 vteřinách však už se jim power play podruhé zužitkovat nepodařilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články