Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vsetín se udržel ve hře výhrou na ledě Motoru, Kladno je krok od baráže

Valaši prohrávali ve čtvrtém duelu semifinále první ligy proti Českým Budějovicím po trefách Codyho Bradleyho už 0:2, ale čtyřmi góly v řadě výsledek otočili. Karabáček sice z pohledu Motoru ještě snížil, ale Vsetín výhru 4:3 uhájil a zkorigoval stav série na 1:3. Vítěznou branku si připsal bývalý hráč Jihočechů Luboš Rob dokonce v oslabení. Ve druhé sérii vede Kladno nad Jihlavou 3:1 na zápasy po domácím triumfu 5:3.

Utkání České Budějovice – Vsetín
zdroj: ckmotorsport.cz

Kladno se dostalo proti Jihlavě do vedení po 121 vteřinách, kdy překvapil gólmana Davida Honzíka bekhendem z úhlu Šimon Jelínek. Dukla ale v přesilových hrách otočila skóre. Ve 14. minutě se při vyloučení Andrého Lakose prosadil volný Adam Zeman a při trestu Brendona Nashe 74 sekund před první přestávkou skóroval z dorážky Matěj Pekr, který v minulých dvou sezonách hrál za Kladno.

V 28. minutě vyrovnal střelou od modré čáry Švéd Linus Svedlund, ale za tři minuty získal Dukle opět náskok Pekr, který v úniku překonal Lukáše Cikánka blafákem do forhendu. Do závěrečného dějství šli po vyloučeních Mihy Stebiha a Jana Holého Rytíři s možností hrát 100 sekund přesilovku pěti proti třem. Už po 22 vteřinách ji využili, když po Jágrovu nepovedeném pokusu o střelu skóroval Ladislav Zikmund.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. utkání semifinále play-off první ligy Kladno – Jihlava

"Hlavně, že jsme to nějak dali. Byla tam půlka brány volná a zametl jsem to tam po zemi. Nastartovalo nás to hodně. André to tam pak poslal a už jsme byli ve vedení, takže paráda," prohlásil Zikmund.

Ve 44. minutě se domácí znovu radovali, Honzíka prostřelil z pravého kruhu rakouský obránce Lakos. Pojistku Kladnu zařídil 32 sekund před koncem při power-play Petr Vampola.

"Jsme zklamaní, že neodvážíme ani jedno vítězství. Dneska nevyhrál lepší tým, ale chytřejší tým. Dojeli jsme na hloupost. Oslabení před koncem druhé třetiny tak zkušený tým s takovými hráči na přesilovou hru dokáže využít. Můžu pogratulovat soupeři k vítězství a v neděli se tady uvidíme," věřil kouč Jihlavy Petr Vlk v páteční výhru na domácím ledě.

Vsetín ještě žije, Motoru nepomohly ani tři body Karabáčka

Motor už v osmé minutě vedl 2:0 díky dvěma gólům Codyho Bradleyho. Nejdříve se kanadský útočník v čase 3:14 prosadil z dorážky a potom zakončil kombinaci Václava Karabáčka a Zdeňka Doležala. Vsetín se ale nevzdal a ještě v úvodní části smazal ztrátu.

Ve 13. minutě se natlačil před branku od pravého mantinelu David Březina a ukončil po 192 minutách a jedné vteřině gólový půst Valachů v semifinále. To Vsetín nastartovalo a 125 sekund před první pauzou vyrovnal tečí střely Petera Mikuše Vít Jonák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. utkání semifinále play-off první ligy České Budějovice – Vsetín

Před polovinou druhého dějství Vsetín poprvé vedl, když střelu Ondřeje Slováčka tečoval Michal Hryciow. V 36. minutě ve vlastním oslabení vyřešil nejlepší střelec základní části Luboš Rob individuálně přečíslení dvou na jednoho a zvýšil už na 4:2.

Za 81 vteřin stále ještě při trestu Tomáše Pituleho snížil Václav Karabáček. V závěrečném dějství ale Vsetín při šancích Motoru odolal a uhájil těsný náskok.

"Takhle jsme si průběh zápasu nepředstavovali. Vedli jsme 2:0, ale pár minut poté jsme úplně přestali hrát. To samé se nám stalo i na začátku druhé třetiny. Hrajeme se silným soupeřem, série se vrací do Vsetína. Víc bych utkání rozebírat nechtěl," řekl kouč Českých Budějovic Václav Prospal.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 4. zápasy:

Motor České Budějovice - Vsetín 3:4 (2:2, 1:2, 0:0)

Branky: 4. a 8. Bradley, 38. Karabáček - 13. Březina, 18. Jonák, 28. Hryciow, 36. Rob. Rozhodčí: Barek, Pilný - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:8, navíc Šilhavý (Vsetín) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

Kladno - Jihlava 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)

Branky: 3. Š. Jelínek, 28. Svedlund, 41. Zikmund, 44. A. Lakos, 60. Vampola - 19. a 31. Pekr, 14. A. Zeman. Rozhodčí: Souček, Veselý - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články