Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Vsetín otočil průběh finálové série. Jihlavu udolal i díky dvěma gólům Venkrbce

Nyní mají blíž do extraligy Valaši. Hokejisté Vsetína vyhráli třetí utkání finále první ligy na ledě Jihlavy 4:2 a otočili stav série na 2:1 na zápasy. Dvěma góly zařídil úspěch hostů útočník Matouš Venkrbec. Čtvrtý zápas souboje o triumf v druhé nejvyšší soutěži a účast v baráži o extraligu proti Kladnu se hraje v pátek v 17:30 opět v Jihlavě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. finále první ligy Jihlava – Vsetín

Do první šance se dostal v úvodu domácí Čachotský, který se po zranění vrátil do sestavy Dukly stejně jako Tomáš Harkabus a Cachnín, ale jeho dorážku zblokoval Venkrbec. Přesně po čtyřech minutách hry se dostali do vedení naopak hosté; z pravého kruhu skóroval Zeman. Už za 61 sekund zvýšil náskok Valachů střelou z otočky z pozice mezi kruhy Jonák.

Vsetín se pak ubránil při vyloučení Hořanského, ale v 18. minutě už Dukla snížila. Zadražil našel zpoza branky bekhendem Helta, který překonal Gábu. O 48 sekund později fauloval Kowalczyk u mantinelu Hryciowa a pro oba zápas skončil. Otřesený obránce Valachů odešel do kabiny a domácí bek dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Po Jonákově faulu ještě v první třetině přerušil dlouhou přesilovku hostů Jonákův faul a při hře čtyř proti čtyřem mohl vyrovnat Helt. Ale ve 23. minutě v pokračující výhodě vrátil hostům tečí Březinovy střely dvoubrankový náskok Venkrbec. Za 104 sekund Jihlava opět snížila. Čachotský přihrál za levý kruh kapitánovi Skořepovi, jenž zamířil přesně. V 35. minutě se však dostal po Jonákově střele k dorážce Venkrbec a upravil na 4:2.

Jihlava se marně snažila odpovědět. Jetě ve druhé třetině se neprosadila při Jerofejevsově trestu a ve třetí třetině nevyužila přesilovky při trestech Vlacha a Zemana. Dočkala se až příliš pozdě, protože Čachotský se prosadil z dorážky až vteřinu před koncem.

Jihlavský kouč Viktor Ujčík byl zklamaný. "Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale to bylo asi tak jediné, co se nám povedlo. Góly nás dostaly trochu pod deku a bylo vidět v první třetině, že Vsetínu byl za stavu 0:2 plný led. Na druhou stranu musím pochválit kluky, že jsme se z toho dokázali oklepat a vstřelit kontaktní gól. Definitivně nás však pohřbil gól na 2:4 po individuální chybě. I tak ale patří klukům dík za to, že to nevypustili a poslední gól na 3:4 třeba napověděl, že se budeme o ten čtvrtý zápas rvát," řekl bývalý kanonýr.

Jeho vsetínský protějšek Jan Srdínko byl samozřejmě o hodně spokojenější. "Kromě prvních pěti minut, kdy nás dostala Jihlava pod tlak, to pak byl vyrovnaný hokej a v proměňování šancí jsme byli efektivní. Vždycky se nám povedlo odskočit a do třetí třetiny jsme byli o dva góly napřed. Co se týče obranné hry v poslední třetině, bylo to asi nejpovedenější z utkání. Nechybovali jsme, hráli poctivě a mohli si to zkomplikovat jenom posledním vyloučením. Jihlava odvolala gólmana a zavřela nás, naštěstí jsme to ustáli a vliv na utkání nemělo ani to snížení. Kluky musíme za výkon pochválit a poděkovat jim, jediná kaňka jsou dvě zranění, a to Michala Hryciowa a Davida Půčka. Oba jedou na vyšetření do nemocnice," řekl po vyhraném zápase.

Finále play-off první hokejové Chance ligy - 3. zápas:

HC Dukla Jihlava - VHK Robe Vsetín 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Helt (M. Zadražil), 25. Skořepa (Čachotský), 60. Čachotský (Helt, T. Havránek) - 4. A. Zeman (Berger, J. Říha) , 6. Jonák (Smetana, D. Březina), 23. Venkrbec (D. Březina, Smetana), 35. Venkrbec (Jonák). Rozhodčí: Zubzanda, Pilný - Štofa, Beneš. Vyloučení: 0:5, navíc Kowalczyk (Jihlava) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3034. Stav série: 1:2.

Sestavy:

Jihlava: Žukov - L. Mareš, Bilčík, Eliáš, Kowalczyk, Dundáček, Kachyňa, Chvátal - T. Havránek, Skořepa, Čachotský - Helt, M. Zadražil, T. Harkabus - V. Brož, Menšík, F. Seman - P. Čermák, M. Juda, Cachnín. Trenér: Ujčík.

Vsetín: Gába - Ondračka, Smetana, Jerofejevs, J. Říha, Štach, Hryciow, J. Jenáček - Rob, Venkrbec, Jonák - Klímek, Kucharczyk, R. Půček - A. Zeman, Roman Vlach, Berger - Vítek, D. Březina, Hořanský. Trenér: Stantien.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články