Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vsetín odskočil Porubě na čele tabulky, Zlín padl počtvrté v řadě

Zatímco Poruba ve 31. kole první ligy zaváhala a na ledě Litoměřic prohrála 1:2 po prodloužení, Vsetín si připsal další výhru, tentokrát nad Frýdkem-Místkem 5:2, a tabulku vede o tři body. Do další krize se dostává Zlín, po porážce 3:4 na samostatné nájezdy v Sokolově padl počtvrté za sebou.

Zdeněk Sedlák ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Vsetín pokračuje na vítězné vlně a prohrál naposledy 19. listopadu v Litoměřicích. Proti Frýdku-Místku ho dostal v čase 7:08 do vedení kanonýr Luboš Rob, ale v 17. minutě odpověděl Oskar Haas. Po 63 sekundách třetí třetiny vrátil Valachům náskok Šimon Jenáček a za 61 sekund pojistil vedení Fin Riku Sihvonen. Ve 48. minutě sice snížil při hře čtyř proti čtyřem Adam Zeman, ale za 92 sekund pojistil náskok lídra v přesilovce čtyř proti třem Vít Jonák. V 56. minutě pečetil výsledek Štěpán Bláha.

Poruba si připsala třetí prohru z posledních pěti zápasů. V Litoměřicích se sice ve 13. minutě ujala vedení díky gólu Vojtěcha Střondaly, ale v čase 17:37 smazal ztrátu v přesilové hře Lukáš Válek. Po 76 sekundách prodloužení rozhodl ve prospěch Stadionu v početní výhodě Josef Slavíček.

Zlín, na jehož lavičce Říha nahradil odvolaného Rostislava Vlacha, se po sestupu z extraligy po 42 letech stále více trápí a vyhrál jediný z posledních osmi duelů. V Sokolově prohrával už po 35 vteřinách po brance Stanislava Vrhela. V 17. minutě sice vyrovnal obránce Ondřej Kachyňa, ale v čase 31:08 se prosadil podruhé v utkání Vrhel a za 26 sekund zajistil Baníku Štěpán Csamangó vedení 3:1. V 50. minutě vykřesal Beranům naději Petr Mrázek, který v čase 56:37 v přesilové hře také vynutil prodloužení. V rozstřelu byl ale jediným úspěšným exekutorem v šesté sérii domácí Vojtěch Kysela.

Třetí Třebíč zdolala dvanáctý Šumperk 5:2 a připsala si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Horácké Slavii zařídil v první třetině dvoubrankové vedení Matěj Psota, který v čase 14:21 otevřel skóre v přesilové hře a za 124 sekund skóroval podruhé. Ve druhé části nejdříve snížil v početní výhodě Lukáš Žálčík, ale domácím vrátil dvoubrankový náskok Martin Dočekal a ve 34. minutě dovršil hattrick Psota. V polovině závěrečné části se prosadil podruhé v utkání Dočekal, který skóroval v oslabení. Hosté zkorigovali výsledek díky Davidu Bartošovi.

Čtvrtý Prostějov porazil Jihlavu 3:2 a oslavil šesté vítězství z uplynulých sedmi utkání. Dukla naopak nebodovala poprvé po šesti duelech, z nichž pět vyhrála. Hosté doplatili v úvodní části na nedisciplinovanost, když byli čtyřikrát vyloučení.

V 8. minutě využil přesilovku pěti proti třem bek Jakub Kubeš a za 84 sekund v pokračující klasické početní výhodě zvýšil Tomáš Jiránek. Dukla snížila také v přesilovce pěti proti třem díky Tobiáši Handlovi, ale v 18. minutě vrátil Jestřábům dvoubrankový náskok Jan Maruna. Dukla snížila 31 sekund před koncem v přesilovce umocněné power-play díky Marku Teclovi.

V dresu třinácté Slavie, která porazila poslední Pardubice B 5:3 a vzdálila se jim na rozdíl sedmi bodů, se uvedla hned gólem nová posila Matěj Chalupa. Čtyřiadvacetiletý odchovanec pražských Letňan, který po konci hostování v Karlových Varech zamířil do Edenu na střídavý start z Litvínova, v polovině úvodní části otevřel skóre z dorážky do odkryté branky.

Na 2:0 zvýšil 45 sekund před koncem v přesilové hře Lukáš Žejdl. Ve 26. minutě se prosadil v oslabení Jan Kern a za 70 sekund upravil obránce Karel Klikorka už na 4:0. Dynamo se poprvé prosadilo v 37. minutě v početní výhodě díky Martinu Bellušovi a za 24 sekund snížil na 2:4 Tomáš Kaut. Ještě ve druhé části ale uklidnil domácí Robin Všetečka a ve 43. minutě jen zkorigoval výsledek Daniel Rákos.

Třetí domácí výhru za sebou oslavil Přerov, který porazil Kolín 5:1. Dvěma góly k tomu přispěl Daniel Indrák a gólem i asistencí Tomáš Doležal.

První hokejová Chance liga – 31. kolo:

Litoměřice - Poruba 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0), Třebíč - Šumperk 5:2 (2:0, 2:1, 1:1), Vsetín - Frýdek-Místek 5:2 (1:1, 0:0, 4:1), Prostějov - Jihlava 3:2 (3:1, 0:0, 0:1), Přerov - Kolín 5:1 (4:1, 1:0, 0:0), Slavia Praha - Pardubice B 5:3 (2:0, 3:2, 0:1), Sokolov - Zlín 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články