Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Vítěznou sérii Slavie ukončili až hokejisté Kladna

Praha - Hokejisté Slavie ve šlágru 14. kola první ligy podlehli doma před 3035 diváky Kladnu 2:3 po samostatných nájezdech a po devíti vítězných utkáních v řadě přišli o neporazitelnost. Pražané přesto vedou tabulku o bod před Českými Budějovicemi. Kladenští Rytíři ztrácejí na lídra čtyři body.

Slavící hokejisté Kladna
zdroj: ISIFA/MAFRA autor: Ondřej Bičiště

Kladnu se podařilo v polovině utkání odskočit do dvoubrankového vedení, když si nejdřív Skuhravý a po něm i Repe věděli rady se zakončením v přesilových hrách. Slavia ale stihla ještě do konce druhé třetiny srovnat skóre díky střele Davida Hrušky, jehož následoval důraznou dorážkou za Mensatorova záda Kanaďan Nathan Robinson.

Pak už oba gólmani zavřeli branky a rozhodovala až loterie samostatných nájezdů. Tu rozhodl stejně jako v prvním vzájemném utkání sezony Jan Rudovský. Slavia tak téměř po měsíci poznala přemožitele.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Kladno s ohlasem

Dukla rozjela proti Litoměřicím kanonádu

Jihlava dokázala v duelu někdejších vojenských měst nastřílet Litoměřicím deset gólů a dařilo se především Filipu Semanovi, který zaznamenal na přelomu první a druhé třetiny v rozmezí deseti minut hattrick. Hosté se dočkali čestného úspěchu až v samém závěru, kdy využili přesilovku pět na tři.

Třebíč doma ztratila téměř vyhraný duel se Šumperkem v závěru. Těsné vedení 2:1 totiž vzal domácím Daniel Vrdlovec, který prokličkoval půlkou hřiště a pokořil gólmana Faltera. Moravská Slavia pak měla blíž i k bonusovému bodu za nájezdy, jenže v poslední chvíli vyrovnal Tomáš Sedlák, který navíc ve čtvrté sérii zařídil i vítěznou branku.

Sérii proher se podařilo zastavit Mostu. Po 11 ztracených zápasech přišlo vítězství 5:2 v severočeském derby s Ústím nad Labem. Domácím pomohl i výkon třiačtyřicetiletého veterána Jana Alinče, který zaznamenal gól a asistenci.

Prostějov otočil duel s Benátkami v poslední třetině zásluhou Marka Drtiny a dobře sehraných přesilovek. Jestřábi byli úspěšní v polovině početních výhod a slavili výhru 3:2.

První hokejová liga - 14. kolo:

Jihlava - Litoměřice 10:1 (4:0, 4:0, 2:1), Most - Ústí nad Labem 5:2 (1:1, 1:0, 3:1), Třebíč - Šumperk 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0), Prostějov - Benátky nad Jizerou 3:2 (1:0, 0:2, 2:0), Slavia Praha - Kladno 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články