Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Trenér Slavie Razým: Po základní části bych neřekl, že se dostaneme do baráže

Praha - O tom, že by se Slavia měla po základní části dostat až do baráže, nepřesvědčili sešívaní ani fanoušky, experty, ale ani svého trenéra Milana Razýma. Slavia ale v semifinále přejela České Budějovice 4:0 na zápasy a rok po sestupu bude bojovat o návrat do extraligy.

"Řekl bych, že (o našem návratu do extraligy) se více mluvilo, než jsme my hráli. Vše je potřeba odvést v první řadě na ledě a naše výkony v základní části tomu vždy neodpovídaly. Spoustou zápasů jsme se protrápili nebo jsme je dokonce ztratili z velkého vedení. Myslím si ale, že to bylo ku prospěchu věci," řekl Razým po čtvrté výhře nad Českými Budějovicemi, po které Slavia začala slavit postup do baráže. Krizové situace v dlouhodobé části podle něj tým zocelily.

"V play-off jsme už hráli trošku jiný hokej. Musím ale přiznat, že po tom, jak jsme hráli v základní části, tak je to pro nás teď milé překvapení," uvedl Razým. Hráči si podle něj dobře uvědomili, že v play-off může každý nevydařený zápas znamenat velké problémy.

"Navíc plný stadion hráče vždy nabudí k lepšímu výkonu," poukázal na skutečnost, že stařičký Eden byl v závěru vyřazovacích bojů vyprodaný. "Navíc si kluci uvědomili, o co hrají. Že už není kam couvnout. A taky, když viděli, jak se daří Sašovi (Hylákovi) v brance, tak pak sebevědomí stoupá," podotkl Razým.

V baráži bude jednoznačným cílem Slavie postoupit zpět do extraligy. "Teď už o tom mluvit můžeme. Dělat to ale na začátku sezony, kdy před sebou máte 52 kol, to není jednoduché. Skončili jsme čtvrtí, což ale pro play-off není tak podstatné. Nás však zajímaly výkony a ty nenasvědčovaly tomu, že bychom měli být až tak úspěšní," řekl Razým, který uvítal současnou delší přestávku, ve které si hráči fyzicky i psychicky odpočinou.

Navíc mohou doléčit drobné šrámy. Razým v minulosti řadu let úspěšně působil v extraligové Plzni, s nejvyšší soutěží tak má zkušenosti. Od baráže nečeká jiný hokej, než který Slavia hrála v první lize.

"Jiné to bude tím, že je to baráž. Něco jiného je to hrát o titul, protože člověk chce získat pohár. Tady se žádný nedává, ale hraje se o hodně. O budoucnost celé sezony nebo budoucnost klubu. Extraligové týmy to cítí. Slavia si to prošla loni. Baráž má svoje specifika," dodal Razým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články