Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Prokletí domácího ledu pokračuje. Jihlava nevyužila mečbol, o postupu se rozhodne v Kladně

O vítězi první ligy a tím také o novém účastníkovi extraligy rozhodne až poslední sedmý zápas finále. Kladno si ho vynutilo výhrou 3:1 v Jihlavě, díky níž vyrovnalo stav série na 3:3. Dukla vedla, ale hosté otočili vývoj dvěma góly ve druhé třetině. Také šestý finálový zápas tak vyhrál tým, který byl v roli hosta.

Utkání Jihlava - Kladno
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Měli jsme mečbol, byli jsme k tomu našemu snu blízko, ale zároveň pořád hrozně daleko. Jak byla radost do půlnoci, tak teď bude smutek do půlnoci a začneme se chystat na poslední zápas. Co více si přát než ve finále play-off sedmý zápas. To je svátek hokeje. Doufám, že rozhodne naše týmovost, soudržnost a to, že jsme bojovníci," řekl kapitán Dukly Tomáš Čachotský.

Jihlavští s mečbolem v zádech začali o něco lépe. K aktivnějšímu rozjezdu jim pomohly i dvě přesilovky.

V té druhé měl velkou příležitost otevřít skóre Fronk, když pálil z kruhu bez přípravy, ale Košarišťan se stihl v brankovišti včas přesunout.

V 17. minutě však neúspěšný zakončovatel srovnal účty z tohoto minisouboje. Hosté sice přečkali bez úhony závar ve svém brankovišti, ale Illéš vzápětí předložil puk Fronkovi a Jihlava vedla.

Od druhého dějství ale Středočeši přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, hned v několika pasážích uzamkli domácí v jejich obranném pásmu a gólman Žukov měl napilno.

Ve velké šanci sice ještě minul zblízka Guman, ale pak hosté během necelých tří minut otočili skóre.

Nejprve se prosadil ve 31. minutě výstavní ranou do horního růžku Machač a pak skončilo v brance i Suchánkovo nahození.

"Bylo důležité, že jsme začali chodit víc do brány, povedlo se nám překonat toho jejich čaroděje a skóre takhle rychle otočit. Máme teď, co jsme chtěli a pro co jsme přijeli - čeká nás rozhodující sedmý zápas, v němž se všechno rozhodne," uvedl kladenský útočník Adam Kubík.

Třetí třetina přinesla hodně tuhou bitvu. Rytíři se snažili nepouštět Duklu příliš na dostřel a sami trpělivě čekali na šance.

Ve 49. minutě se však za jejich obranu dostal Jiránek a sám proti Košarišťanovi měl hodně času na zakončení, ale strážce kladenské branky změnu stavu nepřipustil.

Velkou šanci na vyrovnání měli Jihlavští před polovinou třetí části, kdy měli k dispozici 72 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři. Rytíři však těžké chvíle přestáli.

V pokračující klasické přesilovce měli i porci štěstí, když Harkabus zazvonil na horní tyčku. V nervózním závěru pak pojistil výhru Kladna necelé tři minuty před závěrečnou sirénou Kubík.

"Přišlo mi, že první třetina byla z naší strany nervózní. Uklidňovali jsme kluky, protože jsme měli puky na holi a úplně zbytečně jsme se jich zbavovali. Druhá třetina však byla z naší strany dobrá, začali jsme hrát naši hru a tam se i zápas rozhodl," řekl kouč vítězů David Čermák.

Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Fronk (Illéš) - 31. P. Machač (Frye), 34. J. Suchánek, 58. Kubík (Melka). Rozhodčí: Pešina, Zubzadna - Jindra, Zídek. Vyloučení: 4:6, navíc Jiránek - Snuggerud oba 10 min. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 3:3.

Jihlava: Žukov - Bukač, Dundáček, T. Černý, Mareš, Strejček, Bilčík, F. Eliáš - Illéš, Fronk, T. Harkabus - T. Havránek, Lichanec, Čachotský - Pekr, M. Zadražil, Jiránek - Vítězslav Brož, P. Čermák, Chlubna. Trenér: Ujčík.

Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, J. Suchánek, Zacharčuk - Jágr, Plekanec, O. Machala - Kubík, Marosz, Melka - Račuk, Pitule, Hlava - Guman, P. Machač, Š. Jelínek. Trenér: D. Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články