Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Překvapení v 1. lize: Vedoucí Chomutov prohrál s Mostem

Praha - Hokejisté Chomutova, suverénního lídra 1. ligy, našli nečekaného přemožitele v týmu Mostu. Celek, jenž je v tabulce soutěže až třetí od konce a do dneška nezískal ani polovinu z 90 bodů, jež nasbírali Piráti, zvítězil 2:1. Na účet favorita si polepšil i předposlední Havlíčkův Brod, který na vlastním ledě udolal České Budějovice 1:0.

Chomutov doma prohrál v sezoně teprve třetí zápas - a druhý s Mostem. Dlouho bezbrankový duel rozhodly dva fauly a dvojnásobná přesilovka hostů. Ti během 53 sekund 50. minuty potrestali oba prohřešky a Piráti už jen snížili.

Zápas v Havlíčkově Brodě rozsoudil jediný gól. Zatímco ostrostřelec budějovických Tomáš Nouza ztroskotal na domácím gólmanovi Čeňku Novákovi, jinak juniorovi pražské Slavie, Rebelům se skórovat povedlo. Postaral se o to Aleš Padělek v teprve druhém startu za klub, do nějž přišel ve středu na střídavý start z druholigového Žďáru nad Sázavou. Obrana Jihočechů nechala někdejšího obávaného extraligového kanonýra před svou brankou úplně volného a stihl ji za to okamžitý trest.

Kladno napravilo středeční debakl s Benátkami nad Jizerou 0:6 a tentokrát se ze šesti branek radovali jeho hráči. Odneslo to Ústí nad Labem, které sice zásluhou 29. trefy Jaroslava Roubíka v sezoně šlo do vedení, ale pak už jen inkasovalo. Mezi střelce vítězů se zapsala i čerstvá posila z Třince Denis Kindl, jenž bude v týmu Rytířů hostovat do konce sezony.

První hokejová liga - 42. kolo:

Kladno - Ústí nad Labem 6:1 (4:1, 0:0, 2:0), Havlíčkův Brod - České Budějovice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0), Šumperk - Havířov 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0), Chomutov - Most 1:2 (0:0, 0:0, 1:2), Jihlava - Litoměřice 4:2 (2:0, 0:2, 2:0), Kadaň - Benátky nad Jizerou 2:1 (1:0, 0:1, 1:0), Třebíč - Prostějov 5:2 (1:0, 2:2, 2:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články