Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Play-off první ligy je znovu ve hře, v plánu se nepočítá se sestupem

Nadcházející sezona první hokejové ligy zřejmě dozná dalších změn. Poté, co se v původní verzi nepočítalo s vyvrcholením ročníku v podobě play-off, přišli zástupci soutěže s novým plánem. V něm se naopak vrací model se závěrečnou vyřazovací částí, který ale musí ještě schválit výkonný výbor Českého hokeje. Sestupovat by se stejně jako v extralize nemělo, vítěz ale může za předpokladu splnění licenčních podmínek postoupit mezi elitu.

Představitelé 18 prvoligových klubů chtějí změnit model soutěže kvůli nejistotě spojené s možným šířením koronaviru. Aktuální návrh vychází z plánu schváleného výkonným výborem Českého hokeje počátkem června, po odstoupení Chomutova byly upraveny dlouhodobá a závěrečná část.

V základní části by se všechny celky utkaly tříkolově každý s každým, následně by čtyři nejlepší týmy postoupily přímo do play-off a mužstva na 5. až 12. místě by hrála předkolo play-off. Podmínkou k postupu do vyřazovací části by bylo, aby mužstvo sehrálo v základní části alespoň 50 procent utkání.

V případě, že nesehraje všechny zápasy, bude mu do konečné tabulky započítán průměrný bodový zisk. Kluby si odsouhlasily, že pokud některý z týmů nebude moci z důvodu karanténních opatření nastoupit k utkání play-off, zápas bude kontumován.

Start nového prvoligového ročníku je naplánován na sobotu 12. září. Výkonný výbor Českého hokeje bude o návrhu, který podpořilo 15 klubů, hlasovat per rollam v tomto nebo příštím týdnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články