Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Písecký hokej táhnou ke dnu dluhy, na pomoc asi přispěchá město

Písek - Velké finanční problémy tíží prvoligový hokejový klub IHC Písek. Poté, co přišel o generálního sponzora, se potýká s téměř devítimilionovým dluhem. Nyní jednají zástupci klubu s píseckou radnicí o možné finanční pomoci hokeji. Právě místní samosprávy zachraňují malé hokejové kluby stále častěji, zkušenost už s tím má například Tábor.  

Mladí písečtí hokejisté
zdroj: ČT24

Písecký klub momentálně působí v druhé nejvyšší české lize, a čím vyšší soutěž, tím vyšší jsou i klubové výdaje. Písecký hokej táhnou ke dnu dluhy, pokud by klub musel skončit, znamenalo by to konec nejen pro prvoligové áčko, ale i pro mládežnické oddíly.

I proto klubu pravděpodobně v nouzi vypomůže město. Zastupitelé už klubu schválili odložení splátky dluhu vůči městu a na dobré cestě je i půjčka. "Dohodli jsme se nakonec na částce 2,4 milionu korun, což je možnost pokrýt zástavním právem na ubytovně, která je v majetku IHC," říká starosta Písku Ondřej Veselý. O půjčce ale nejdříve musejí rozhodnout zastupitelé.

Se stejnými problémy se nedávno potýkal i hokejový klub v Táboře. Z dluhů mu po složitých jednáních pomohlo město. "Bylo to předmětem velkých polemik, nicméně prioritou byly ty mládežnické oddíly," vysvětluje starosta Tábora Jiří Fišer.

Bez dotací z radnice se táborští hokejisté stále neobejdou, i když po odchodu z první ligy mají poloviční náklady. "Není průmysl, nejsou tady velké firmy, doly, ocelárny, takže shánění těch peněz na činnost mládeže nebo i celého oddílu je velice složité," říká Štěpán Kadilák z HC Tábor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články