Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Piráty Chomutov se pokusí vrátit do extraligy nový majitel

Chomutov změnil vlastníka hokejového klubu. Celek, který sestoupil z extraligy, nyní patří Milanu Soukupovi. Nový majitel akciové společnosti Piráti Chomutov odkoupil stoprocentní podíl dosavadního majitele Jaroslava Veverky staršího.

Jan Šťastný (vpravo) s Vladimírem Růžičkou na lavičce Chomutova
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Klub oznámil zásadní změnu na svém webu. "Než proběhne převod akcií po právní stránce, budu fungovat v rámci plné moci," uvedl Soukup, majitel konsorcia firem HEROS, jenž se hned ujal řízení klubu. Podle webu už zároveň jednal s dalšími chomutovskými podnikateli, kteří mají zájem zapojit se do majetkové struktury hokejového klubu.

Nejbližší valná hromada společnosti odvolá Veverku z postu statutárního ředitele a jmenuje jeho nástupcem Soukupa. Zároveň zvolí novou správní radu, jejíž složení bude ještě předmětem dalších jednání.

Na výsledcích chomutovských hokejistů se podepsaly ekonomické problémy klubu, hráči často podle neoficiálních informací nedostávali plat. Média v závěru baráže spekulovala i o odchodu trenéra Vladimíra Růžičky, který vede chomutovský tým od roku 2015.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články