Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Oprava Horáckého stadionu v Jihlavě opět v nedohlednu. Vyroste nová hala?

Jihlava - Město Jihlava stále neví, co bude s Horáckým zimním stadionem. Přitom jeho přestavba měla původně začít už v příštím roce. Místo toho se město začíná znovu zabývat i variantou vybudování multifunkční haly na zelené louce.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava neví, co bude se stadionem

Opravu šedesátiletého zimního stadionu město plánuje už minimálně deset let. Aby se hala za dva roky nemusela zavřít, potřebuje nutně novou střechu, okna, rekonstrukci kabin i vzduchotechniku a rozvody elektřiny. Nevyhovující je také zázemí pro hráče. 

Hokejoví fanoušci i sportovci slyšeli od města v posledních letech už nesčetné množství slibů, ale žádný z nich se zatím nevyplnil. Poslední zastupitelstvo v minulém týdnu rozhodnutí o budoucnosti haly opět odložilo. "Vždycky chvíli převládne názor takový a potom to zase někdo zvrátí, že by se to mělo dělat jinak, a takhle se pořád v tom pleskáme," přiznal náměstek primátora Jihlavy Vratislav Výborný (ČSSD).

Zastupitelé už odsouhlasili studii rekonstrukce stávající haly, teď ale opět zaznívají hlasy beroucí se za stavbu multifunkční arény na okraji města. "Já už se v tom sám nevyznám a nevím, protože několikrát už jsme byli na začátku a pak se to vždycky vrací zpátky," posteskl si jednatel HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban.

Náměstek primátora však slibuje, že v únoru už bude mít radnice jasno, k jaké variantě se nakonec přikloní. "Potřebujeme teď skutečně expertízu, která by nám potvrdila, že jsme se rozhodli správně," tvrdí Výborný. O plánované pořadatelství mistrovství světa juniorů Jihlava ale asi přijde. Město totiž poprvé připustilo, že do roku 2019 se nová hala asi nestihne.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články