Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Odloženy byly také tři zápasy první hokejové ligy na Moravě včetně přenosu ze Vsetína

Kvůli silným dešťům a hrozícím povodním v Česku byly v první hokejové lize odloženy sobotní zápasy Vsetína s Frýdkem-Místkem, Zlína s pražskou Slavií a Přerova s Jihlavou. Uvedly to webové stránky jednotlivých klubů. Na programu úvodního kola jsou ještě zápasy Poruby s Chomutovem, Litoměřic se Sokolovem, Prostějova s Kolínem a Třebíče s Pardubicemi B v Moravských Budějovicích. ČT sport Plus mělo úvodní duel první ligy Vsetín – Frýdek-Místek nabídnout živě, přenos se tak ruší.

Hokejisté Vsetína
zdroj: hc-vsetin.cz/

Obhájce triumfu v první lize Vsetín si bude muset na start nové sezony počkat. "Uvědomujeme si společenskou odpovědnost, a protože není předpověď pro nadcházející dny v našem regionu vůbec příznivá, dohodli jsme se společně s kluby v regionu ohledně přesunutí utkání," uvedl jednatel vsetínského klubu Petr Neumann.

"Chceme tímto především uvolnit ruce policistům, hasičům a zdravotníkům, kteří jsou pro hladký průběh utkání nezbytní. Věříme, že jejich práce v terénu bude během víkendu potřeba co nejméně, je však nutné, aby byli v plné síle a připraveni na místech, kde to bude z hlediska záchrany osob nejvíce potřeba," doplnil Neumann ke společné dohodě se Zlínem a Přerovem. Stejné vyjádření vydal i generální manažer Zlína Jan Pravda.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Hrozící povodně a déšť zasahují do programu sportovních soutěží

"Je vyhlášen extrémní stupeň nebezpečí z důvodu povodní, lidé teď mají úplně jiné starosti. Velká voda může během víkendu ohrozit jejich majetek i je samotné. Za současné nepříjemné situace by však hokej v rámci společenské zodpovědnosti měl jít stranou, proto jsme se rozhodli, že v sobotu hrát nebudeme," podotkl jednatel Přerova Tomáš Pluháček.

Doporučení na odklad zápasu dostal také od záchranných složek. "Ty musí být přítomny na zápasech Maxa ligy, ale v současné době mají pohotovost pro případné nasazení v terénu. Domluvili jsme se na společném postupu s kluby Vsetína a Zlína a přesunuli jsme utkání na zatím nespecifikovaný termín. Věřím, že se nenaplní černé scénáře a společně tuto extrémní situaci zvládneme," dodal Pluháček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články