Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nemohl najít výstroj, nakonec ale nastoupil. Jsem rád, že jsem do toho šel, hodnotil Jágr

Návrat plánoval až v novém roce, přesto se poprvé v aktuální sezoně ukázal na ledě ještě před Vánocemi. Jaromír Jágr nastoupil v utkání 8. kola první ligy v dresu Kladna a podílel se na vítězství Rytířů 7:5 nad Jihlavou.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Rytíři Kladno/Roman Mareš

"Všechno to bylo narychlo, ani jsem nemohl najít zápasové hokejky, rukavice, brusle," řekl Jágr po zápase, v němž poprvé v kariéře nastoupil před prázdným hledištěm.

"Na to jsem se ale nesoustředil, spíše jsem se soustředil na sebe. Měli jsme problém, že jsme neměli dostatek hráčů, takže kdybych nešel hrát já, měli bychom prázdné místo a museli bychom prostřídávat hráče. Počítal jsem s tím, že moc hrát nebudu a jen půjdu občas na led, aby si ostatní lajny odpočinuly," přiznal osmačtyřicetiletý útočník, který si předchozí soutěžní start připsal před více než devíti měsíci.

Jágr nastoupil ve čtvrtém útoku společně s Matyášem Filipem a Tomášem Gumanem a na ledě strávil 13:43 minuty. Souhru s nimi ale dopředu neřešil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Jihlava

"Hráči ani nevěděli, že budu hrát. Domluvili jsme se s trenéry. Zvažovali jsme, že bychom zavolali hráče ze soustředění osmnáctky, ale oni už by se pak nemohli vrátit zpět, tak jsme to řešili tímto způsobem," uvedl nejproduktivnější Evropan v historii NHL. "Nakonec jsem rád, že jsem do toho šel. Ze střídačky to vypadá jinak," přiznal Jágr.

V první třetině to byl snad nejhorší hokej, který jsem zažil, uvedl

Svůj výkon příliš hodnotit nechtěl, klíčové pro něj bylo, že Kladno vyhrálo. "Potřebovali jsme se k nim přiblížit. Kdybychom prohráli, měli by velký náskok," podotkl. Rytíři se posunuli na druhé místo tabulky a na Jihlavu ztrácejí pět bodů, odehráli však o dva zápasy méně.

"Je to poslední utkání v tomto roce, takže je lepší, když ho vyhraješ. Budeš mít lepší Vánoce. A to splnilo očekávání," řekl olympijský vítěz, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Každopádně byl rád, že nastoupil. "Protože jsem viděl realitu. Ze střídačky je to něco jiného, a abych byl upřímný, nebyl jsem moc spokojený s tím, co jsme předváděli. V první třetině to byl snad nejhorší hokej, který jsem ve své kariéře zažil, ale o přestávce jsme si řekli, že máme dva cíle: musíme to otočit a vyhrát a druhý, že musíme začít hrát úplně jinak, protože takhle bychom se v sezoně nikam nedostali," uvedl Jágr. V aktivní kariéře pokračuje i proto, že chce mateřskému klubu pomoct k postupu do extraligy.

S Plekym víme, co chceme na přesilovkách hrát, řekl

Jágr sice nastupoval ve čtvrté formaci, na led ale chodil i na přesilové hry. "Na přesilovkách ani nepotřebuješ taktiku, s Plekym víme, co chceme hrát. To jsme si ani nemuseli říkat," poukázal na spolupráci s Tomášem Plekancem, s nímž v minulosti nastupoval v reprezentaci i v kladenském dresu.

Dvanáctinásobný vítěz Zlaté hokejky pro nejlepšího hokejistu České republiky se hned v úvodu zápasu uvedl i netradičním bodyčekem. "Je mi skoro padesát let, mám 120 kilo, s výstrojí 130. Ne že bych chtěl někoho trefit, já jsem jen nemohl zastavit. Nechtěl jsem to udělat, chudák kluk se mi připletl do cesty," pousmál se Jágr.

Před začátkem sezony se spekulovalo, že by Jágr mohl v extralize nastoupit za Spartu. Před nedávnem pak Kladno začalo spolupracovat s Pardubicemi. Jeho posun mezi elitu prý ale není ve hře. "Nemám na to. Možná by to bylo téma, kdybych se cítil dobře, měl natrénováno a hrál dobře. Nikdo nechce hráče ze čtvrté lajny z první ligy," smál se Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články