Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Někdejší slovenský talent Réway posílil hokejisty prvoligové Poruby

Martin Réway se stal posilou prvoligové Poruby. Šestadvacetiletý bývalý velký talent slovenského hokeje, jenž v přípravě po vzájemné dohodě skončil v Košicích, si vyzkouší už osmý klub od návratu na led po sezoně 2016/17, kterou vynechal kvůli zdravotním potížím. Rodák z Prahy a bronzový medailista z mistrovství světa dvacítek z roku 2015 má za sebou v Česku angažmá ve Spartě a Kladně.

Réway trénuje s Porubou od pondělka. V minulé sezoně si v Košicích připsal ve 42 zápasech včetně play-off 31 bodů za 12 branek a 19 asistencí.

"Opět ukázal své kvality, v základní části nasbíral třicet bodů. Jsem velmi rád, že se rozhodl pro Porubu. Přichází k nám na roční hostování ze Sparty a věřím, že své bohaté zkušenosti zúročí také u nás, má neskutečný tah na bránu," řekl generální manažer Poruby Pavel Hinner.

Réway, účastník mistrovství světa v roce 2016 v Rusku, sehrál v české extralize v letech 2014 a 2015 za Spartu 56 zápasů a připsal si 59 bodů za 15 branek a 44 asistencí. V listopadu 2015 odešel do švýcarského celku Fribourg-Gottéron.

Po sezoně podepsal smlouvu v NHL s Montrealem, který jej draftoval v roce 2013 ve 4. kole na 116. pozici. Celý ročník ale vynechal kvůli zánětu srdečního svalu. V sezoně 2016/17 začal na farmě v Lavalu v AHL a po pěti odehraných duelech zamířil do Slovanu Bratislava do KHL.

V dalším ročníku hrál nejdříve ve třetí nejvyšší slovenské soutěži za Dolný Kubín a potom ve druhé švédské lize za Tingsryds AIF.

Sezonu 2019/20 začal opět v české extralize v Kladně, kde v 17 zápasech nasbíral šest asistencí. V únoru loňského roku se stěhoval do Popradu a po sezoně zamířil do Košic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články