Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nejlepší čtyřka play-off první ligy je kompletní. Třebíč a Zlín se po postupu utkají spolu o finále

Zlín a Třebíč postoupily do semifinále play-off první ligy. Zlín doma zdolal ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání Porubu 2:1, vyhrál sérii 3:1 na zápasy a při snaze o návrat do extraligy jej čeká v dalším souboji právě vítěz základní části Třebíč. Horácká Slavia dokonala posun mezi nejlepší čtyři celky díky vítězství v Přerově 3:2 po samostatných nájezdech. Druhou dvojici tvoří Vsetín s Prostějovem.

Hokejisté Zlína se radují
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlín po sestupu z extraligy po 42 letech po problémech v základní části nakonec uhrál postup do čtvrtfinále a přes úvodní porážku po třech vítězstvích za sebou slavil.

Berani mohli v čase 8:48 otevřít skóre z trestného střílení po faulu Adama Sedláka na Denise Kindla, kterému ale puk sjel z hokejky a ani neohrozil Daniela Dolejše. Z branky se radovali v 29. minutě hosté, po střele Patrika Urbance doklepl puk za Daniela Hufa Tomáš Šoustal.

Zlín otočil zápas v přesilových hrách díky dvěma brankám Petra Mrázka. Při vyloučení Jakuba Šlahaře proměnil ideální přihrávku Petra Kratochvíla a v čase 48:08 při Šoustalově trestu trefil protější horní roh Dolejšovy branky.

Třebíč po úvodní porážce s Přerovem také otočila stav série a dovršila první postup do semifinále od roku 2015. Horácká Slavia se ujala vedení v 26. minutě, kdy Jakub Malý přihrál před branku volnému Michalu Vodnému, který překonal gólmana Michala Postavu.

Zubři v přesilovkách v 49. a 53. minutě otočili stav. Při pobytu Matěje Psoty na trestné lavici František Hrdinka nabil za levý kruh Robertu Černému, který poprvé překonal Pavla Jekela. Při vyloučení Matěje Nováka se prosadil z dorážky Daniel Indrák. Třebíč odpověděla 127 sekund před koncem třetí třetiny, kdy Postavu překonal David Michálek.

Duel dospěl do nájezdů, v kterých se prosadili hned první exekutor Lukáš Forman a potom už jen ve čtvrté sérii také hostující Matyáš Svoboda.

Čtvrtfinále play-off první hokejové ligy - 4. zápasy:

Zlín - Poruba 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky: 46. a 49. P. Mrázek - 29. T. Šoustal. Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek - Hanzlík, J. Dědek. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. Diváci: 4283. Konečný stav série: 3:1.

Přerov - Třebíč 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 49. R. Černý, 53. D. Indrák - 26. Vodný, 58. D. Michálek, rozhodující sam. nájezd L. Forman. Rozhodčí: Hucl, R. Svoboda - Blažek, Polák. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:0. Diváci: 1732. Konečný stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články