Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na okamžitý návrat do extraligy Chomutov nemyslí, hlavní je ekonomická stabilita, řekl nový majitel

Okamžitý návrat do extraligy? Pro nového majitele Chomutova Milana Soukupa, který se označuje za krizového manažera, to není hlavní cíl. Důležité je nyní zajistit zejména ekonomickou stabilizaci klubu. "Chceme klub postavit na zdravých ekonomických základech a pak přemýšlet, co dál po sportovní stránce," prohlásil.

Marek Tomica v dresu Chomutova
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Nemám prvotní ambice na návrat do extraligy. Od fanoušků i partnerů mám podporu v tom, ekonomicky stabilizovat klub. A pak se uvidí. Možná se během sezony něco změní, ale netroufám si (teď) říct," uvedl Soukup.

Spolumajitel konsorcia firem HEROS odkoupil stoprocentní podíl v klubu od dosavadního majitele Jaroslava Veverky staršího krátce po skončení sezony, ve které Piráti po neúspěšné baráži sestoupili z extraligy do první ligy. "Myslím si, že k tomu (odkupu akcií) mělo dojít minimálně o tři měsíce dříve, teď už je pět minut po dvanácté," řekl Soukup.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 11. kola baráže Kladno – Chomutov

V minulých dnech se již seznámil s ekonomickou situací klubu. "Zjistil jsem, že čísla jsou, nechci říct strašná, ale nepříjemná. Kolik dlužíme na výplatách hráčům, trenérům a dalším subjektům... Částka je docela vysoká," uvedl Soukup. Výši dluhů ale nespecifikoval.

Svého rozhodnutí vstoupit do chomutovského hokeje nelituje. "Pochybnosti jsem neměl a nemám je ani teď, co jsem do toho trošku nakouknul. Situace je vážná, ale troufám si říct, že za pomoci party podnikatelů, se kterými jsem se domlouval a domlouvám, jsme schopní vyvést Piráty z krize," uvedl Soukup s tím, že spolupracuje s osmi až deseti podnikateli, kteří jsou připraveni klubu pomoct.

Jak to vypadá na přestupovém trhu? Situaci probíral i nový díl Hokej fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK, Piráti Chomutov

Hlavní zprávy

Nejčtenější články