Kladno využilo porážky Slavie a je v čele

Praha - Hokejisté Kladna porazili v 19. kole první ligy Havířov 5:2 a dostali se do čela tabulky před Slavii. Pražané doma podlehli Třebíči 1:2 po samostatných nájezdech. České Budějovice, které přišly v týdnu kvůli dvěma kontumacím o šest bodů, klesly po prohře v Kadani až na páté místo.

Kladno doma roztleskalo diváky na začátku druhé třetiny, kdy v rozmezí necelých tří minut dalo tři branky. Rytířům pak pomohl při dvou oslabeních gólman Lukáš Mensator a čtvrtý gól do sítě hostů z hole Patrika Machače zřejmě definitivně rozhodl o osudu zápasu ještě před druhou sirénou. Havířov sice v závěru korigoval skóre, ale domů odjel s prázdnou.

Slavia se mohla udržet v čele, ale nezvládla duel s Třebíčí. V 10. minutě domácí inkasovali v oslabení z hole Davida Dolníčka, kterého do brejku vyslal svým úspěšným zákrokem gólman Karel Vejmelka. Pražané sice brzy díky Nathanu Robinsonovi vyrovnali, ale dalšího gólu už se diváci nedočkali. Duel dvou Slavií dospěl do prodloužení a nájezdů, při kterých zajistil bod navíc pro hosty opět Dolníček.

Po odečtení šesti bodů kvůli administrativní chybě ztratil českobudějovický Motor také zápas v Kadani. Severočeši ve svižném utkání prohrávali po trestném střílení Martina Heřmana, ještě do konce druhé třetiny však skóre otočili a pečeť vítězství dal domácím gólem do prázdné branky Jaroslav Kůs.

Tabulkou pomalu stoupá Jihlava, která se po těsném vítězství 2:1 v Benátkách nad Jizerou dostala už na třetí příčku. Dukla si vypracovala v první polovině utkání dvoubrankový náskok. Domácí sice snížili a v závěru zvýšili svou aktivitu, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

Husarský kousek se povedl Litoměřicím, které po první třetině prohrávaly v Přerově 0:3, ale díky pěti gólům ve druhém dějství utkání otočily na konečných 7:5. Severočechům v klíčových momentech vycházely přesilovky a po druhé třetině donutili ke střídání gólmana Lukáše Klimeše.

Výsledky 19. kola první hokejové ligy:

Kladno - Havířov 5:2 (0:0, 4:0, 1:2), Benátky nad Jizerou - Jihlava 1:2 (0:1, 0:1, 1:0), Přerov - Litoměřice 5:7 (3:0, 1:5, 1:2), Kadaň - České Budějovice 3:1 (0:0, 2:1, 1:0), Prostějov - Most 4:2 (3:0, 0:0, 1:2), Slavia Praha - Třebíč 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články