Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Karlovy Vary si poradily s Kladnem a poskočily na první místo tabulky, vyhrál i Motor

Šlágrem šestého kola první ligy byl duel mezi Karlovými Vary a Kladnem. Atraktivní souboj zvládli lépe Západočeši, kteří přehráli Rytíře 6:2. Poskočili díky tomu do čela tabulky, neboť Frýdek-Místek prohrál s Havířovem 2:3. Na výhru i první body nadále čeká Kadaň, která nestačila na České Budějovice a Motoru podlehla 1:2.

Utkání Karlovy Vary - Rytíři Kladno
zdroj: rytirikladno.cz autor: Adam Soukup

V souboji dvou favoritů soutěže vedly Karlovy Vary nad Kladnem zásluhou Ondřeje Beránka a Petra Stloukala zkraje druhé části už 2:0, pak si ale vzali slovo Středočeši a díky trefám Švéda Johana Lorraineho s Václavem Veberem bylo vyrovnáno.

Ještě do konce prostřední třetiny se prosadil domácí zadák Vladimír Sičák a tento náskok si už Karlovy Vary vzít nenechaly. V závěrečném dějství naopak ještě třikrát udeřily, když se prosadili znovu Beránek se Stloukalem i David Gríger. Kladno nevyhrálo za tři body už třetí zápas v řadě a kleslo na čtvrtou pozici.

Havířov slavil proti Frýdku-Místku i díky dvěma využitým přesilovým hrám a aspoň částečně tím soupeři vrátil příkoří z minulé sezony, kdy nad ním ani jednou nevyhrál. Zabrala Slavia, která na ledě nováčka ze Vsetína zvítězila 5:2, čímž mu připravila už čtvrtou prohru v řadě. Triumf hostů řídil čtyřbodový útočník Zdeněk Doležal, dva góly vstřelil i jeho parťák Jan Novák.

Venku zvítězily i České Budějovice, které vyhrály 2:1 v Kadani. Na tři body se však překvapivě natrápily, když musely otáčet a rozhodly až v 58. minutě brankou Václava Nedorosta. Domácí zůstávají bez bodu na dně tabulky s hrozivým skóre 13:34.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články