Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kapitán Budějovic Novák: Baráž nemá favorita. Když budeme mít charakter, můžeme uspět

České Budějovice – Hokejové nadšení provází českobudějovický Motor i celé město. Téměř šest a půl tisíce diváků v tamější aréně sledovalo rozhodující semifinále s pražskou Slavií, kterou České Budějovice zdolaly 4:1 v utkání i v celé sérii. Po dvou letech si tak klub zahraje baráž a podle kapitána Filipa Nováka v ní může uspět, pokud bude mít jeho hra i nadále charakter.

Slavící hokejisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Jsme rádi, že jsme to zvládli. Ale to, na čem jsme makali, je teprve před námi. Bude to hrozně těžké, když ale budeme ukazovat takovou hru s charakterem, tak bychom mohli něco dokázat," řekl Novák. V Českých Budějovicích stále působí řada hokejistů, kteří před dvěma roky baráž zažili.

Novák uvedl, že se zatím se spoluhráči k nedávné minulosti nevraceli. "Nebavili jsme se o tom. Každá sezona i každý tým je jiný, a tím pádem to nemá moc cenu rozebírat. Spíš to necháme na naše trenéry, ať nás připraví, náš úkol je makat a plnit to, co máme," řekl mistr světa z roku 2010.

České Budějovice absolvovaly základní část i play-off. Ve chvíli, kdy pro dost týmů sezona končí, Jihočechy čeká její nejdůležitější pasáž. Novák věří, že mužstvu stále zůstalo dost sil. "Dobíjí nás emoce. Naštěstí jsme měli docela hodně času mezi sériemi, abychom si oddechli a pořádně odtrénovali," uvedl.

Baráž zahájí České Budějovice za 10 dní. "Na únavu nesmíme myslet. A navíc ne nadarmo se říká, že když člověk nemůže, tak může ještě dvakrát tolik," uvedl Novák. V úvodu sezony krátce působil v Pardubicích, které budou jedním ze soupeřů Českých Budějovic v baráži.

"Bude to pro mě taková divná situace. Psychika v hokeji dělá hodně moc a na Pardubicích bylo vidět, že je na nich deka. Uvidíme, jak se s tím poperou v baráži," řekl Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále České Budějovice - Slavia
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články