Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jízda Slavie pokračuje, dařilo se i Českým Budějovicím

Praha - Pražská Slavia dál vládne první hokejové lize. Postavení v čele tabulky potvrdila v 10. kole jasným vítězstvím 6:0 na ledě Šumperku. V domácím prostředí se dařilo Českým Budějovicím i Kladnu, a tak rozdíl mezi třetím a čtvrtým místem tabulky už jsou čtyři body.

Trenér Slavie Pavel Hynek
zdroj: ČTK

Slavia v Šumperku potvrdila formu posledních týdnů a jednoznačně si došla už pro osmé vítězství v řadě. Dařilo se zejména Jaroslavu Markovičovi, který dal dva góly a na další tři přihrál. Gólman Alexandr Hylák vychytal podruhé v sezoně čisté konto.

České Budějovice opět skoro vyprodaly svou arénu, na utkání s Jihlavou přišlo 6069 diváků a domácí fanoušci se mohli radovat z triumfu svého týmu. Jihočeši ale zlomili odpor Jihlavy a velmi dobře chytajícího patnáctiletého gólmana Jakuba Škarka až v poslední třetině, kdy kapitán Josef Straka už svým osmým gólem v sezoně zvyšoval na 3:1. Vítěznou pojistku ještě přidal do prázdné brány Ján Mucha.

Kladno se v přímém souboji o třetí příčku rozstřílelo až v poslední třetině, kdy Benátkám nasázelo čtyři góly a potěšilo své příznivce výsledkem 7:2. Hned čtyři góly dali Rytíři v početní převaze.

Severočeské derby v Ústí nabídlo sice devět gólů, ale i spoustu vyloučených a emoce na ledě. Domácí Slovan přehrál Kadaň definitivně až v poslední části, neboť hosté dokázali hned dvakrát skórovat ve vlastním oslabení a dlouho drželi naději na úspěch. Ústí se mohlo spolehnout zejména na Jana Kloze, který byl ve třetí třetině u všech gólů v síti Kadaně a v zápase si připsal dva góly a tři asistence.

Most zůstává beznadějně poslední

Čtvrtou prohru v řadě utrpěly Litoměřice, které v domácím prostředí nestačily na Třebíč a podlehly 2:4. Málo platná byla Stadionu snaha v závěru zápasu, kdy Horáckou Slavii přestřílel. Vše rozhodla pasáž v průběhu druhé třetiny, kdy hosté během pár minut odskočili na rozdíl tří gólů.

Havířov doma porazil beznadějně poslední Most jen těsně 4:3, ale připsal si už třetí výhru v řadě a postoupil na 10. místo tabulky. Třetí ztracený zápas v řadě má naopak na kontě nováček Přerov. Doma podlehl Prostějovu 2:3 a po slibném začátku sezony padá tabulkou dolů.

První hokejová liga - 12. kolo:

Kladno - Benátky nad Jizerou 7:2 (2:2, 1:0, 4:0), České Budějovice - Jihlava 4:1 (1:1, 1:0, 2:0), Havířov - Most 4:3 (3:1, 1:2, 0:0), Litoměřice - Třebíč 2:4 (0:1, 2:3, 0:0), Přerov - Prostějov 2:3 (1:1, 0:1, 1:1), Šumperk - Slavia Praha 0:6 (0:1, 0:2, 0:3), Ústí nad Labem - Kadaň 6:3 (2:2, 1:1, 3:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články