Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jihlava znovu přehrála Ústí až v prodloužení, Slavia smetla Motor

Praha - Hokejisté pražské Slavie a jihlavské Dukly vyhráli i druhý zápas semifinále play-off první ligy a jsou v polovině cesty za postupem do baráže o extraligu. Zvlášť Slavia je zatím suverénní. Vyhrála dvakrát na ledě Českých Budějovic, které dnes porazila 5:1, a za 120 minut hry dostala pouhé dvě branky. Jihlava potřebovala k úspěchu vždy něco navíc - v pondělí nájezdy, dnes prodloužení, v němž udolala Ústí nad Labem 5:4.

Utkání České Budějovice - Slavia
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Motoru se v klíčové fázi sezony rozpadla sestava. Z té pondělní dnes chyběli tři útočníci včetně střelce jediné branky Motoru v úvodním zápase Roka Pajiče. Kouč Radek Bělohlav musel v nouzi vysunout dopředu obránce Dušana Žovince, v průběhu úvodní části se navíc zranil kapitán Josef Straka i jeho křídlo z elitní formace Michal Chovan. Toho tvrdým naražením vyřadil Fin Henri Tuominen, za což dostal trest do konce utkání.

Jihočeši byli dopředu neškodní. A ve vlastní přesilovce, jež je jejich doménou, inkasovali po podklouznutí jednoho ze svých obránců první gól. Skóre postupně narostlo na 0:5, poslední ránu zasadil domácím David Hruška, který si pohrál s Lukášem Zíbem, zpětnou kličkou mu prohodil puk mezi nohama a pak rozesmutnil plné tribuny.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Slavia

Jihlava má s Ústím daleko víc práce. V duelu se opět nikomu nepodařilo odskočit na rozdíl větší než jeden gól. Dnes byla o gól vpřed Dukla, ale ani tentokrát se v 60 minutách nerozhodlo.

Zápas byl velkým soubojem prvních pětek obou týmů. Obě zařídily čtyři branky, avšak jen ta jihlavská zvládla vítěznou trefu. Dukla přečkala v prodloužení stejně jako v prvním duelu oslabení, pak slovinský zadák Miha Štebih projel celé hřiště, posunul puk Michalu Důrasovi a ten z pravého křídla rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Ústí nad Labem

Semifinále play-off první hokejové ligy - 2. zápasy:

Jihlava - Ústí nad Labem 5:4 v prodloužení (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 3. a 41. Jergl, 19. Březina, 32. Skořepa, 68. Důras - 28. a 43. J. Kloz, 15. J. Pohl, 21. Roubík. Rozhodčí: Přikryl, Trombík - Reich, Měkýš. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:2. Diváci: 3241. Stav série: 2:0.

České Budějovice - Slavia Praha 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Branky: 54. Panáček - 6. Jiránek, 25. Hraško, 30. Robinson, 51. M. Čermák, 51. D. Hruška. Rozhodčí: Svoboda, Zubzanda - Gerát, Malý. Vyloučení: 4:3, navíc Tuominen (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6402. Stav série: 0:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články