Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jihlava si připsala už osmou výhru v řadě, Motor zatím udržel první místo

Jihlava přestřílela Frýdek-Místek 6:3 a díky tomuto vítězství stále drží krok s Českými Budějovicemi. Motor je po 25. kole první ligy ve vedení pouze o bod, ovšem jeho konkurent z Vysočiny má velice dobrou formu, triumfoval už poosmé v řadě.

Hokejisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

České Budějovice vstřelily ve druhé a třetí třetině po dvou brankách. Útočníci David Gilbert a Martin Novák dotáhli Jihočechy k třetímu úspěchu za sebou gólem a nahrávkou.

Jihlava vedla ve Frýdku-Místku po čtrnácti minutách 3:0, ale domácí se dvěma zásahy v rozmezí třinácti vteřin dotáhli na rozdíl jediné branky. Dukla ve druhém dějství opět odskočila, ale Rysi se znovu vrátili do hry. Definitivní klid přinesla Jihlavě závěrečná třetina, v níž se prosadila dvakrát. Útočník Lukáš Anděl pomohl Dukle třemi body za gól a dvě přihrávky.

Pod třetí vítězství Prostějova ze čtyř duelů se nejvýrazněji podepsal útočník Matouš Venkrbec, který dvěma brankami včetně rozdílového gólu v 56. minutě rozhodl o třech bodech Jestřábů za výhru 3:2 v Havířově. Prostějov poskočil ze sedmé příčky na čtvrtou a vměstnal se mezi Vsetín a Přerov. Všechna tři mužstva nasbírala 40 bodů.

Kladno před vlastními diváky nečekaně podlehlo 3:4 předposlední Kadani. Rytíři po první třetině vedli 1:0, ale ve druhé části nasázeli Trhači do kladenské sítě čtyři branky. Středočeši v posledním dějství ještě souboj zdramatizovali, ale kontaktní trefa obránce Brendona Nashe přišla až 68 sekund před koncem. Za hosty se mezi střelce dvakrát zapsal útočník Roman Chlouba.

Litoměřice výhrou 6:2 nad Slavií potvrdily výtečnou domácí formu. Před zraky svých příznivců ovládly šestý duel v řadě, k čemuž jim dopomohly i tři zužitkované přesilovky. Stadion se s 39 body dotáhl na šesté Kladno a oproti Rytířům má utkání k dobru. Zato Pražanům se nedaří, v uplynulých šesti zápasech Slavia přehrála jen Ústí nad Labem (4:2) a klesla na desátou pozici.

Třebíč si doma poradila s Přerovem 4:1 a uspěla v šestém z posledních sedmi duelů, naopak hosté prohráli potřetí za sebou. Horácké Slavii se po šesti minutách hry povedlo dvakrát skórovat. Přerov vstřelil v 29. minutě kontaktní gól, ale devatenáctiletý útočník Matěj Novák už o 66 vteřin později vrátil domácím dvoubrankový náskok. Tečku za utkáním udělal desátou trefou v sezoně forvard Silvester Kusko.

Poruba zdolala Benátky nad Jizerou 3:1 a ukončila sérii čtyř porážek. Ostravský celek vedl v 19. minutě o dvě branky, Středočeši v závěru úvodní části snížili, ale útočník Petr Kanko stanovil ve druhé třetině konečný výsledek.

První hokejová liga - 25. kolo:

Třebíč - Přerov 4:1 (2:0, 1:1, 1:0), Frýdek-Místek - Jihlava 3:6 (2:3, 1:1, 0:2), Havířov - Prostějov 2:3 (2:2, 0:0, 0:1), Kladno - Kadaň 3:4 (1:0, 0:4, 2:0), Litoměřice - Slavia Praha 6:2 (2:0, 2:2, 2:0), Poruba - Benátky nad Jizerou 3:1 (2:1, 1:0, 0:0), Ústí nad Labem - Motor Č. Budějovice 0:4 (0:0, 0:2, 0:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články