Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihlava přejela Sokolov a je krok od postupu, Vsetín v Prostějově padl

Hokejisté Jihlavy, kteří na svém ledě v semifinále první ligy dvakrát udolali Sokolov až v prodloužení, v Sokolově smetli soupeře jasně 6:0 a v sérii vedou už 3:0. Naopak je to ve druhé dvojici, v níž ve Vsetíně domácí hráči Prostějov dvakrát zválcovali, jenže na ledě soupeře to bylo jinak a v prodloužení ubojoval výhru Prostějov. Snížil tak stav na 1:2 na zápasy. Čtvrtá utkání se hrají na stejných místech v pátek.

Prostějov se po porážkách ve Vsetíně 0:5 a 1:5 v čase 5:50 poprvé v sérii ujal vedení. Adam Havlík byl v úniku faulovaný Šimonem Jenáčkem a trestné střílení sám proměnil. Brankáře Jakuba Málka překonal blafákem do forhendu. V 18. minutě po přihrávce Daniela Klímka vyrovnal Roman Půček. Zápas dospěl až do nastavení, v kterém sice Valaši přečkali oslabení při trestu Tomáše Ondračky, ale v čase 66:58 rozhodl po chybě Adama Zemana Šimon Jelínek.

Jihlava v domácích duelech zdolala Sokolov v obou případech až v prodloužení 3:2 a 6:5, ale první duel na hřišti Baníku ovládla. Dukla rozhodla čtyřmi brankami ve druhé třetině. Skóre otevřel 93 sekund po první pauze při hře čtyř proti čtyřem Matouš Menšík z dorážky po střele Daniela Kowalczyka. Ve 24. minutě při vyloučení Patrika Kadeřávka využil přesilovou hru tečí Tomáše Čachotského Filip Seman. Za půl minuty si při brejku Dukly srazil přihrávku Filipa Helta do vlastní branky František Klejna.

V brance domácích nahradil Adama Berana Oldřich Cichoň, který ale po třech minutách pobytu na ledě také inkasoval. Ve vlastním oslabení našel Menšík v přečíslení Ondřeje Kachyňu a Baníku se při jeho prvním vystoupení doma při premiérové účasti v semifinále první ligy rýsoval debakl. Po 74 sekundách třetí třetiny v přesilovce přidal další gól Tomáš Harkabus a výsledek dovršil v 56. minutě svým druhým gólem večera Menšík. Ruský gólman Maxim Žukov udržel díky 19 úspěšným zákrokům podruhé v letošním play-off čisté konto.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 3. zápasy:

Sokolov - Jihlava 0:6 (0:0, 0:4, 0:2)
Branky: 22. a 56. Menšík, 24. F. Seman, 24. Helt, 27. Kachyňa, 42. T. Harkabus. Rozhodčí: Horák, Vrba - Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 5:6, navíc R. Jeřábek - M. Zadražil oba 5 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1135. Stav série: 0:3.

Prostějov - Vsetín 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 6. A. Havlík, 67. Š. Jelínek - 18. R. Půček. Rozhodčí: Kostourek, Petružálek - Jindra, Zídek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2130. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články